Povežite se s namaOd 8. do 16. prosinca biti će obilježeni Dani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Program Dana Medicinskog fakulteta u Rijeci, nakon skupštine FOSS Alumni koja će se održati 8. prosinca, započinje u ponedjeljak 11. prosinca u 9 sati tradicionalnim darivanjem krvi u organizaciji studenata Medicinskog fakulteta u predvorju Fakulteta.

U ponedjeljak se obilježavanje obljetnice Fakulteta nastavlja u 11 sati na groblju Drenova odavanjem počasti darivateljima tijela u organizaciji Zavoda za Anatomiju. Nakon toga, u 13 sati biti će polaženo cvijeće na grob donatora zgrade Fakulteta, braće Branchetta smještenom na Groblju Kozala. U 14 sati u Vijećnici Fakulteta biti će predstavljen novi broj i studentske sekcije časopisa Medicina fluminensis.

U 17 sati u predavaonici broj 2 biti će svečano predstavljena knjiga “Vukovarska bolnica – svjetionik u povijesnim olujama hrvatskog istoka“ na kojoj će ispred Vukovarske bolnice sudjelovati ravnateljica mr.sc. Vesna Bosanac u pratnji zamjenika doc.dr.sc. Siniše Maslovara te autor Ivo Lučić, a nazočiti će i Nino Raspudić, Trpimir Goluža i Ante Zvonimir Golem. Ujedno će biti upriličeno svečano potpisivanje ugovora o suradnji između Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana te Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

U utorak 12. prosinca od 9 sati ispred HNK Ivan pl. Zajc studenti će mjeriti krvni tlak i šećer u krvi građanima i demonstrirati metodu Basic Life Support

Nakon toga u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivan pl. Zajc u Rijeci održati će se Svečana promocija diplomiranih studenata medicine, dentalne medicine i sanitarnog inženjerstva, uz bogat program koji će u samom kazalištu i ispred njega izvesti studenti i njihovi gosti. Nakon promocije, na Medicinskom fakultetu u 16 sati uslijediti će Tribina „Sanitarno inženjerstvo ili Okolišno i javno zdravlje – sanitarno inženjerstvo u novom dobu“, u organizaciji Medicinskog fakulteta i Hrvatske komore zdravstvenih radnika – strukovnog razreda za djelatnost sanitarnog inženjerstva.

U srijedu 13. prosinca od 9 sati u šatoru smještenom na Jadranskom trgu studenti će mjeriti krvni tlak i šećer u krvi građanima i demonstrirati metodu Basic Life Support, dok će u isto vrijeme u predvorju glavne zgrade Medicinskog fakulteta mjeriti krvni tlak i šećer u krvi nastavnicima i studentima.

U 14 sati u predavaonici broj 2 biti će upriličena Svečana sjednica Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta kojoj će nazočiti brojni uvaženi gosti. U 15:30 sati u predvorju glavne zgrade biti će predstavljene studentske organizacije i aktivnosti, dok će u 18 sati biti predstavljen program SIZIF – studentskih stipendija Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

U 18:30 biti će održana Tribina o mobilnosti – iskustva nastavnika i studenata Medicinskog fakulteta.

U četvrtak 14. prosinca od 9 sati u ZTC-u Rijeka studenti će mjeriti krvni tlak i šećer u krvi građanima i demonstrirati metodu Basic Life Support. U 10:30 u Vijećnici Fakulteta biti će predstavljena knjiga „Istraživanja na modelima laboratorijskih životinja: stanje i perspektive u Hrvatskoj i na Sveučilištu u Rijeci“ urednika Daniela Rukavine i Krešimira Pavelića te održana znanstvena tribina Zoonoze – izazov i u XXI. Stoljeću.

U 13 sati u Vijećnici fakulteta biti će održano predavanje „Doktori bez granica – istražujući veze između umjetnosti i medicine“ Ingeborg Fülepp iz Centra za inovativne medije APURI. U 16 sati u predavaonici broj 1 biti će održana „Znanstvena tribina: prezentacija znanstvenih postignuća katedri Medicinskog fakulteta“. U 20 sati u  Galeriji Filodrammatica Rijeka biti će Otvorena izložba u okviru projekta Javnozdravstveni aspekti gospodarenja otpadom – zaštitimo zdravlje i okoliš.

U petak 15. prosinca u 13 sati u predavaonici broj 1 započeti će Šesti MedRi – znanstveni piknik: interni simpozij studenata Medicinskog fakulteta U 18 sati u Vijećnici fakulteta  biti će održana Godišnja skupština udruge Alumni MedRi .

U subotu 16. prosinca u  12 sati u Dječjoj knjižnici Stribor biti će Predstavljena dječja slikovnica Medvjedić Luka u posjetu bolnici i dječjih radionica Bolnica za medvjediće, Čiste ručice i Čisti zubići u organizaciji studenata Medicinskog fakulteta.