Povežite se s nama

Vijesti

Obranjen je prvi doktorat po skandinavskom modelu na Riječkom sveučilištu

Objavljeno

naOvog tjedna bio je uistinu izuzetan i povijestan dan za doktorski studij – obranjen je prvi doktorat po Skandinavskom modelu na Ekonomskom fakultetu Rijeka (EFRI), ali i na riječkom Sveučilištu.  

Skandinavski model doktorata je novina u Hrvatskoj budući da je prema njemu doktorski rad sastavljen od već objavljenih znanstvenih radova doktoranda, pri čemu se koriste samo radovi izrađeni u sklopu istraživanja na doktorskom studiju, objavljeni poslije upisa na studij. Ti se radovi objedinjuju zajedničkim uvodom i zajedničkim zaključcima.

Budući da je Ekonomski fakultet Rijeka član prestižnog europskog udruženja studija s najboljim doktorskim studijima iz područja ekonomije i poslovne ekonomije (EDAMBA) u posljednjih nekoliko godina aktivno se radi na promicanju ove vrste doktorskih radova.

Dr.sc. Milan Deskar Škrbić, pod mentorstvom prof. Saše Drezgića (EFRI) i prof. Hrvoja Šimovića (Ekonomski fakultet Zagreb) obranio je doktorski rad na engleskom jeziku „MACROECONOMIC EFFECTS OF FISCAL POLICY ON SMALL OPEN ECONOMIES – THE CASE OF CROATIA” pred komisijom koja se sastojala od prof. Helene Blažić (EFRI, predsjednica), doc. Ana Grdović Gnip (Univerza na Primorskem, Slovenija) i doc. Maja Grdinić (EFRI). 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram