Povežite se s nama

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija o obrazovanju odraslih

 

Rijeka je oduvijek bila grad velikih događanja, a sve više počinje biti i studentski grad u kojem je znanje i obrazovanje vrlo visoko na listi prioriteta. Upravo tome u prilog ide i međunarodna znanstveno-stručna konferencija o obrazovanju odraslih na temu „Obrazovanje odraslih i tržište rada“.

Organizator konferencije je Ustanova za obrazovanje odraslih „Dante“ koja je već 25 godina uspješna u poučavanju stranih jezika, a može se pohvaliti i velikim brojem odobrenih europskih projekata, financiranih većinom programom Erasmus+. Obrazovanje odraslih je još uvijek tema koja je često zanemarena i marginalizirana u hrvatskom društva, pa upravo zbog toga ova konferencija, zajedno s Ustanovom Dante čini sve da se to promijeni.

Znanstveno-stručna  konferencija dio je projekta „Yes to Easier Education and Employment for Sensitive groups“ (referentni broj: 1202.074-16), financiranog sredstvima međunarodnog foruma „Central European Initiative“ (CEI), čiji je glavni cilj potpora europskih integracija u zemljama članicama CEI-a. Svrha konferencije je okupiti znanstvenike i stručnjake koji se bave obrazovanjem odraslih, predstavnike zavoda za zapošljavanje i druge zainteresirane dionike iz Hrvatske i inozemstva kako bi se jačanjem suradnje i umrežavanjem doprinijelo intenzivnijem povezivanju obrazovanja odraslih i tržišta rada, provedbi andragoških istraživanja i javno promovirala važnost obrazovanja odraslih.

Glavna tema
Glavna tema ove znanstveno-stručne konferencije je povezanost obrazovanja odraslih i tržišta rada. Naglasak je na uključivanju marginaliziranih skupina u obrazovanje odraslih s ciljem razvoja zapošljivosti i usklađivanja obrazovanja odraslih s potrebama tržišta rada. Znanstveno-stručna konferencija obuhvaćat će aktivnosti plenarnih izlaganja (45 minuta), izlaganja po sekcijama (15 minuta), okrugli stol i kulturno-društvenu aktivnost (izlet planiran za zadnji dan konferencije). Program konferencije bit će dostavljen nakon završetka postupka zaprimanja prijava, a najkasnije do 15. lipnja 2016. godine.

Konferencija će se održati od 30. lipnja do 2. srpnja 2016. godine na Sveučilišnom kampusu, točnije u prostorijama Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Za više informacija o konferenciji, ali i o sudjelovanju na istoj posjetite internet stranicu: http://www.dante-ri.hr/

Marketing