Povežite se s nama


Rijeka promet obavještava građane da će sutra, 1. rujna, započeti nova regulacija prometa u Ulici Frana Kurelca, te u probni rad biti pušteni novi ulazno-izlazni terminali u zoni ograničenog prometa Dolac – Strohalova.

U četvrtak, 1. rujna od 6.30 sati, stupa na snagu nova regulacija prometa u ulici Frana Kurelca, pri čemu se u funkciju stavljaju dva prometna traka, od kojih je sjeverni (lijevi) trak namijenjen kretanju prema ulici Frana Supila, a južni (desni) prometni trak isključivo za skretanje u Ulicu Rudolfa Strohala i ulazak u zonu ograničenog prometa. Zbog toga su ukinuta parkirna mjesta na središnjem dijelu Ulice Frana Kurelca pa se vozači upozoravaju da poštuju novu prometnu signalizaciju te da nikako ne parkiraju na prometnom traku, jer će Prometno redarstvo nadzirati i po potrebi sankcionirati nepropisno parkiranje.

U Strohalovoj ulici stavlja se u funkciju i probni rad ulazno-izlazni terminal te je ulaz dozvoljen samo vozilima s posebnom dozvolom, za vozila opskrbe i hitnih i interventnih službi  te za potrebe hotela Bonavia. Parkirne kartice svih korisnika koji su do sada imali dozvolu pristupa na Trg Republike Hrvatske i Trg Riječke rezolucije, vrijede i dalje i njima je i dalje omogućen ulaz kroz terminal u Strohalovoj ulici.  Izlazak iz zone moguć je kroz ulice Strohalova i Dolac gdje je na spoju s Barčićevom ulicom u funkciji novi izlazni terminal s rampom. Izlazni terminali otvaraju rampu automatski tj. putem senzora, a za izlaz nije potrebno prisloniti karticu.

Mole se svi stanari koji su korisnici povlaštenih parkirnih kartica u zoni tih ulica da se za sve dodatne informacije o parkiranju, kao i o reguliranju njihovog statusa,  obrate izravno Rijeka plusu d.o.o.

Tijekom probnog rada, tj. u narednih 15 dana, obavljat će se radovi na ugađanju i dotjerivanju sustava video nadzora, ulazno-izlazne kontrole te na demontaži starih rampi i opreme ispred hotela Bonavia. Također će se obaviti priprema i radovi na obnovi asfaltnog sloja na dijelu ulice Dolac od spoja sa Strohalovom ulicom do Trga Republike Hrvatske. Za vrijeme radova na obnovi asfaltnog sloja promet će se odvijati jednim kolničkim trakom.

Grad Rijeka