Povežite se s nama


Uoči preseljenja na novu lokaciju, na postamentima na Korzu postavljena je izložba koja prikazuje presjek značajnih trenutaka iz povijesti Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, od 1948. godine do danas. Izložba se može razgledati  do 24. rujna 2017.

Uoči otvaranja novog prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti čija je prva faza uređenja u Benčiću završena, te retrospektivne izložbe Toma Gotovca koja je sastavni dio programa Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020., odnosno programske linije Doba moći, danas je na riječkom Korzu, na postamentima ispred gradske uprave postavljena izložba „Od Guvera preko Dolca do Benčića (Iz povijesti Muzeja moderne i suvremene umjetnosti)“.

Izložba se može razgledati od 15. do 24. rujna 2017., a prikazuje presjek značajnih trenutaka iz povijesti ovog Muzeja od 1948. godine do danas.

Također, izložba prikazuje umjetnike koji su obilježili djelovanje ove institucije – Miroslav Kraljević, Krsto Hegedušić, Boris Cvjetanović, Vlasta Delimar, Vlado Martek, Nives Kavurić-Kurtović te brojne druge.
Uz navedeno, izložbom je prikazano 28 selektiranih umjetničkih radova spomenutih umjetnika – skulpture, slike, fotografije, video radovi i umjetničke instalacije – a koji se nalaze u muzejskoj zbirci.

Izložba „Od Guvera preko Dolca do Benčića“ ujedno je uvertira i poziv Riječanima i Riječankama na otvorenje novih prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Benčiću, gdje je završena prva faza uređenja MMSU-a, te velike retrospektivne izložbe Tomislav Gotovac: Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte koja će biti otvorena 22. rujna 2017. u 20.00h u MMSU-u u Benčiću, Krešimirova 26c.

Grad Rijeka