Povežite se s namaNa aktualnom satu ovotjedne sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke zasigurno će mnogima biti zanimljivo pitanje, odnosno odgovor koji je na njega dobila vijećnica Ljiljana Cvjetović (HSU). Ona je rekla kako je čula u medijima da građani mogu koristiti Bazene Kantrida besplatno te je pitala je kada će i tko će moći koristiti bazene.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je odgovorio  kako su u srpnju ove godine isplaćene Gradske obveznice teške 180 milijuna kuna.

“Ideja je bila da se povodom toga građanima omogući u određenom periodu besplatno korištenje, s obzirom na to da su direktno ili indirektno to sredstva građana Rijeke koji su kupovali obveznice i time iskazali povjerenje u Grad i indirektno pomognu izgradnju bazena. Unatoč činjenici da je i do sada cijena bila simbolična. Tijekom ljeta i u rujnu, zbog stalnih sportskih događanja koja su se održavala, odlučili smo da od 1. listopada ovisno o mogućnostima do kraja mjeseca svi koji dođu na bazen isti koriste bez naknade”, rekao je Obersnel.