Povežite se s nama

Mozaik

Odabrane najbolje fotografije karnevala

Objavljeno

na
Fotosavez Primorsko-goranske županije raspisao je natječaj Karneval 2015. Autori su mogli sudjelovati u dvije kategorije – starim fotografijama pokladnih običaja i snimkama ovogodišnjeg karnevala. Pristiglo je 290 fotografija od 45 autora.

Odabrani radovi bit će postavljeni u Državnom arhivu Rijeka, a svečanost otvorenja i dodjele nagrada je u subotu, 28. veljače u 12 sati.

Fotografija na temu karnevala u Primorsko-goranskoj županiji, osim tehničkih i stilskih vrijednosti fotografije kao medija, trebala bi nositi atmosferu uzbuđenja i igre, radosti i smijeha, vedru i optimističnu stranu života, ali i izvorne tradicijske poticaje i obilježja autentičnosti života i kraja kojega predstavlja. To su bili kriteriji pri odabiru nagrađenih fotografija.

Nagrađeni su sljedeći autori:

  • Miro Dežulović za fotografiju “Zebre s Kantride”
  • Nebojša Anić za fotografiju “Dondolaši”
  • Vladimir Major za fotografiju “Zvončar”

Diplome su dobili sljedeći autori:

  • Miroslav Radić za fotografiju “Dvije glave”
  • Zoran Uzelac za fotografiju “Još te vidim”
  • Elma Dujić za fotografiju “Meriko u plamenu”
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram