Povežite se s nama

Mozaik

Odabrane najbolje fotografije karnevala

Objavljeno

na




Fotosavez Primorsko-goranske županije raspisao je natječaj Karneval 2015. Autori su mogli sudjelovati u dvije kategorije – starim fotografijama pokladnih običaja i snimkama ovogodišnjeg karnevala. Pristiglo je 290 fotografija od 45 autora.

Odabrani radovi bit će postavljeni u Državnom arhivu Rijeka, a svečanost otvorenja i dodjele nagrada je u subotu, 28. veljače u 12 sati.

Fotografija na temu karnevala u Primorsko-goranskoj županiji, osim tehničkih i stilskih vrijednosti fotografije kao medija, trebala bi nositi atmosferu uzbuđenja i igre, radosti i smijeha, vedru i optimističnu stranu života, ali i izvorne tradicijske poticaje i obilježja autentičnosti života i kraja kojega predstavlja. To su bili kriteriji pri odabiru nagrađenih fotografija.

Nagrađeni su sljedeći autori:

  • Miro Dežulović za fotografiju “Zebre s Kantride”
  • Nebojša Anić za fotografiju “Dondolaši”
  • Vladimir Major za fotografiju “Zvončar”

Diplome su dobili sljedeći autori:

  • Miroslav Radić za fotografiju “Dvije glave”
  • Zoran Uzelac za fotografiju “Još te vidim”
  • Elma Dujić za fotografiju “Meriko u plamenu”
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže