Povežite se s nama

Mozaik

Odigrana Prvenstva PGŽ u šahu za djecu i Sportske igre mladih u šahu

Objavljeno

na


U Rijeci su odigrana Prvenstva Primorsko-goranske županije u šahu u konkurencijama do 7 i do 9 godina. Nastupilo je 18 dječaka i 7 djevojčica iz 10 klubova Primorsko-goranske županije.

Djevojčice su igrale bergerovim sistemom a Tara Škiljan (Crikvenica) je savladala sve svoje protivnice i osvojila naslov županijske prvakinje do 9 godina. Srebrom se je okitila Leonarda Štefančić (Goran, Vrbovsko) a broncom Dora Knežević (OŠ Brajda, Rijeka). Dori Štefančić (Goran, Vrbovsko) pripalo je zlato u konkurenciji do 7 godina.

Dječaci su odigrali 7 kola švicarskim sistemom a 6 bodova osvojili su Lovro Zrnić i Vanja Eškinja (oba Rijeka) a iako je u međusobnom dvoboju Vanja bio uspješniji naslov prvaka pripao je Lovri po drugom dodatnom kriteriju, buchholzu. Treće mjesto sa pola boda manje osvojio je Ivan Ribić (Goranka, Ravna Gora). Peto mjesto u ukupnom poretku i naslov prvaka do 7 godina osvojio je Andrej Regent (Kraljevica). Srebro je pripalo Mateju Barnjaku (Crikvenica) a broncu je osvojio Aron Kovač (Rijeka).

Istovremeno su odigrana i županijska natjecanja za Plazma sportske igre mladih, a nastupila su 23 igrača. Do 11 godina najbolji su bili Ivano Sundać, Ivano Tomljanović i Karlo Abramović u konkurenciji kadeta te Ema Hajdinić, Lara Zagorac i Petra Mitrović u konkurenciji kadetkinja. Do 15 godina najbolji su Ivan Trošelj, Andrija Čubrić i Petar Mikulić među kadetima te Lana Trglavčnik, Katia Butorac i Ema Magaš kod kadetkinja. Pobjednici po kategorijama nastupit će na državnom finalu u kolovozu u Splitu, javlja FB stranica Šah u Rijeci i okolici.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram