Povežite se s nama

Mozaik

Održan festival glazbe i gastronomije “Porto etno”

Objavljeno

naDrugo izdanje festivala „Porto etno“ okupilo je glazbu, gastronomiju i folklor različitih kultura Europe i svijeta, a u dva dana posjetitelji su se mogli upoznati sa životom više od petnaest nacionalnih manjina.

Brojnoj publici u prostorima bivšeg Exportdrva predstavilo se stotinjak glazbenika iz cijelog svijeta, sedam riječkih folklornih zajednica i sedamnaest nacionalnih kuhinja, uz kreativne radionice na temu izrađivanja narodnih nošnji, rada s čipkom, slikanja, recitacija narodnih pjesama.

U glazbenom programu nastupili su izvođači iz BiH, Brazila, Italije, Mađarske, Makedonije, Meksika, Senegala, Somalije i Slovenije, uz kvarnerski festivalski sastav „Porto etno“, a u ponudi su bili egzotični specijaliteti s Madagaskara, Trinidada i Tobaga, Indije, te jela kuhinja poput češke, slovačke, ruske, albanske, romske i mnogih drugih.

„Porto etno“ zbiva se u sklopu pripremnog perioda za 2020. godinu kada će Rijeka ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture, a nastavlja se na projekt „Etno smotre“ koja je dvadesetak godina okupljala riječke nacionalne manjine te projekta „Bakanalije“. Ideja festivala je predstaviti etno glazbu i gastronomiju zemalja čije manjine djeluju u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji te svjetsku glazbu i gastronomiju s kojom se susrećemo uslijed migracijskih i globalizacijskih trendova.

Festival “Porto etno” su u ime organizatora otvorili zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš i direktorica TD Rijeka 2020 Emina Višnić. Suorganizator manifestacije je Interdisciplinarni kolektiv Manufaktura.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram