Povežite se s nama

Vijesti

Održana akcija čišćenja parka Sveti Križ povodom Međunarodnog dana šuma

Objavljeno

na


Povodom Međunarodnog dana šuma koji se obilježava 21. ožujka, Astronomski centar Rijeka u suradnji s Odjelom za komunalni sustav Grada Rijeke, KD Čistoćom i OŠ Gornja Vežica održao je akciju čišćenja parka šume Sv. Križ, a u akciju se uključilo i Dobrovoljno vatrogasno društvo Sušak Rijeka.

S ciljem uklanjanja i zbrinjavanja otpada, očuvanja šuma i bioraznolikosti, širenja svijesti o važnosti očuvanja prirode, promociji pravila ponašanja u prirodi te edukaciji o važnosti boravka u prirodi i potrebi savjesnog zbrinjavanja otpada ova akcija je uključila četrdesetak učenika i učitelja 5.b i 6.b razreda OŠ Gornja Vežica.

Akcija čišćenja održala se uz vodstvo stručnog djelatnika Odjela za komunalni sustav Grad Rijeke i Astronomskog centra Rijeka koji su na licu mjesta upoznavali učenike s posebnostima flore i faune parka šume Sv. Križ.

Također, održana je i kreativna pokazna radionica iz Land arta pod vodstvom Bie Gec iz KD Čistoća i Andree Cvitan iz Rijeka sporta. Učenicima su prezentirani primjeri privremenih umjetničkih instalacija, a zatim su potaknuti da samostalno izrade i svoje od otpalog lišća, grančica, češera i drugog materijala. Cilj radionice bio je pružiti učenicima nesvakidašnje kreativno iskustvo koje će ih povezati sa okolišem i potaknuti na otkrivanje ljepote koja se krije u naizgled sasvim običnoj šumi.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže