Povežite se s nama

Izbori

Održano on line druženje s kandidatima za gradonačelnika na temu Rijeka – studentski grad!?

Objavljeno

na
Studenti Visoke poslovne škole PAR organizirali su online druženje s kandidatima za gradonačelnika Rijeke kako bi saznali koje konkretne poteze planiraju učiniti ako postanu gradonačelnik odnosno gradonačelnica, a vezano za temu “Rijeka – studentski grad”. No, htjeli su čuti i njihova iskustva iz studentskih dana. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Na druženju su od kandidata sudjelovali Vedran Vivoda, Goran Palčevski u ime Marka Filipovića, Ana Blečić Jelenović, Davor Štimac, Nebojša Zelič i Hrvoje Burić. Neki su se ispričali na nemogućnosti sudjelovanja zbog ranije dogovorenih obveza, neki se nisu ni javili, ali za razumjeti je da je sada kampanja u punom zamahu pa da je teško biti na dva mjesta istovremeno. 

Početak je bio vrlo motivirajuć i ohrabrujuć za studente jer su se kandidati pokazali kao vrlo simpatični i puni podrške. Pohvalili su studente na inicijativi te istaknuli da im je drago podijeliti svoja iskustva, ali i čuti studente.

Pitanje po čemu pamte svoje studentske dane izazvalo je lavinu pozitivne energije među svim kandidatima i izmamilo im osmijehe na (barem u zadnje dane) ozbiljna politička lica.

Ana Blečić Jelenović istaknula je da je njezino studiranje na Pravnom fakultetu u Rijeci bilo jako lijepo i puno anegdota no da je pomalo ljubomorna što u njezino vrijeme studiranja nije bilo kampusa. 

Goran Palčevski rado se je prisjetio jednog studentskog putovanja s kolegom Davorom Štimcem. Naime, obojica su studirali na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Osim putovanja poput tog u Kruševo na čiji spomen im se obojici ozarilo lice, profesor Palčevski je istaknuo da je studiranje bilo vrlo ugodno, ali i mukotrpno. Dr. Štimac se je složio s kolegom da su se puno družili i da je to bio divan period. Spomenuo je da je vođenje časopisa Speculum naslijedio upravo od svog kolege Palčevskog.

I kolege Vivoda i Zelič imali su sjaj u oku kada su pričali o svojim studentskim danima. Vedran Vivoda završio je Filozofski fakultet u Rijeci smjer informatika i povijest, a tada je bio i povjerenik za sport i zabavu pa se je naravno rado prisjetio brucošijada, fešta u kantini i odlazaka u Staru Sušicu.

Na spomen Stare Sušice odmah se je nadovezao Nebojša Zelič koji se je pohvalio da je upravo on bio organizator prvog simpozija u Staroj Sušici. Kolega Zelič je studirao na Filozofskom fakultetu u Rijeci filozofiju i povijest.

Hrvoje Burić studirao je na Pomorskom fakultetu u Rijeci, a od studentskih dana najradije pamti skijanje od mjesec dana u Slovačkoj.

Nakon puno smijeha i prisjećanja dobrih studentskih dana te ponekih kolektivnih magli, krenulo se je na ozbiljnije teme, ali i dalje u dobrom raspoloženju. Zaključak drugoga dijela je da je bilo puno teže studirati u doba Palčevskog i Štimca kada su bila samo dva izvora znanja: knjige i predavanja. Dostupnost informacija je zasigurno bila drugačija. Naime, ako student nije mogao doći na predavanje jedino što mu je preostalo je bilo prepisivanje ili kopiranje nastavnog materijala koji je toga dana propustio. Prof. Palčevski je objasnio prisutnima da su se studenti suočavali s nedostatkom potrebnih udžbenika te da su strane knjige dolazile s nekoliko godina zakašnjenja. Svi kandidati su se složili da je danas Erasmus velika prednost. Hrvoje Burić se je rado prisjetio svog računala Commodore 64 na što je moderator druženja student Dominik Ivkošić simpatično komentirao da su to muzejski primjerci te zaključio da su svi kandidati studirali u Rijeci i da studentske dane rado pamte. Nogometnim rječnikom 6:0 za Rijeku!

Kada im je postavljeno pitanje o njihovim programima i dijelu za mlade, svi su se uozbiljili i razgovor se vodio s onakvim kandidatima koje i poznajemo iz medija i njihovih javnih nastupa. Svi imaju izvrsne ideje, a što bi od toga ostvarili, moramo pričekati i vidjeti. Moderatorica Marija Jelić, studentica treće godine PAR-a, nakon ozbiljnog dijela o infrastrukturnim i stambenim pitanjima pokušala je čuti od kandidata kakav se je nudio noćni život tada i kakav je sada po njihovom mišljenju, odnosno što bi napravili da bude više zabavnog sadržaja. Vedran Vivoda je komentirao da mu se čini da smo se vratili u 2003. kada smo imali samo Točku na što je izvrsno zaključio Zelič da je na mladima da kažu što žele, skrenu pozornost. 

Za kraj su svi kandidati složno poručili ne samo studentima već mladima Rijeke da se mora komunicirati, da mladi imaju pravo biti glasni, pitati i vršiti pritisak.

Sve u svemu, vrlo simpatična ekipa kandidata i kandidatkinje, jako dobra atmosfera i zajednički dogovor za nastavak jer svi smatraju da je potrebno više ovakvih susreta. Ostaje nam za vidjeti hoće li se Exportdrvo uistinu prenamijeniti za kulturno – umjetničke i zabavne događaje kao što su neki predložili. Snimka postoji!

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram