Povežite se s nama

Mozaik

Ogroman interes za premijeru dokumentarca “Yalla Yalla” u Opatiji, uveden i novi termin

Objavljeno

na


Jedan od dokumentarnih filmova koji se ovog tjedna prikazuju na Liburnia Film Festivalu je “Yalla Yalla”, a njegovo emitiranje je na rasporedu ovog petka. Po prvi puta u 17 godina postojanja LFF-a sve su ulaznice rasprodane čak tjedan dana unaprijed te je zbog toga uveden dodatni termin u nedjelju, 01. rujna u 21 sat na Maloj ljetnoj pozornici u Opatiji.

Film prati dvoje avanturista Darju Čemeljić i Olega Medicu na nepredvidljivom putovanju kroz Izrael i Palestinu.

U zimu 2015. godine stižu u Tel Aviv gdje odsjedaju kod dvoje prijatelja Izraelaca, čija su imena Ohad i Tal. Zabavljajući se s njima upoznavaju Izrael, odlaze na Mrtvo more, a Ohad i Tal im prenose svoja stajališta o trenutnoj situaciji u zemlji. Nakon toga, stopirajući za Jeruzalem upoznaju američkog trgovca oružjem koji im priča o nedavnim ubojstvima, te zatvoru u kojem su zatvoreni najgori od najgorih terorista.

Poslije kratkog obilaska Jeruzalema kreću prema Hebronu, palestinskom gradu u kojem je zabilježeno najviše sukoba. Iako ih izraelski vojnici odvraćaju od nauma, govoreći im da je situacija opasna po život, tek pri samom ulazu u grad Darja i Oleg shvaćaju da ulaze u ratom zahvaćeno područje. U Hebronu borave kod palestinca Mohameda. On ih vodi na prosvjed koji su organizirale obitelji ubijenih. Nazoče prosvjedu koji počinje mirnim okupljanjem, a eskalira pucnjavom na ulici, gdje se i sami nađu u opasnosti…

Film „Yalla Yalla“ vas vodi kroz putovanje puno neočekivanih i opasnih situacija koje će vam pobuditi emocije i potaknuti na razmišljanje.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram