Povežite se s nama

Predsjednik HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji, Oleg Butković, spominje se kao jedan od mogućih kandidata za novog premijera Republike Hrvatske u slučaju da da čelna stranka Domoljubne koalicije uspije u svom velikom poduhvatu kad je u pitanju preslagivanje u Saboru i prikupljanje potpore od najmanje 76 zastupnika.

Olega Butkovića neki također vide kao budućeg premijera. Sadašnji ministar pomorstva, prometa i infrastrukture dok nije stupio na tu dužnost bio je gradonačelnik Novog Vinodolskog. Diplomirani je inženjer pomorskog prometa, a funkciju gradonačelnika obavljao je jedanaest godina. Iz tog se vremena vuče afera da je sadašnjoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović iz gradskog proračuna platio raskošan obiteljski vikend u Novom Vinodolskom, no on je tvrdio da je račun od preko 8 tisuća kuna platio svojim, a ne proračunskim novcem.

Nakon Karamarkove pobjede na unutarstranačkim izborima postao je član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik Županijskog odbora te predsjednik stranačkog Odbora za promet, pomorstvo i veze. U posljednjih tjedan dana kada je kriza vlade na vrhuncu izjavljivao je kako stiže bonaca, navodi Index.hr.

Taj portal osim Butkovića, kao kandidate za novog premijera još spominju Domagoja Ivana Miloševića, Tomislava Tolušića te Zdravka Marića, kojem ujedno mnogi i daju najviše šansi.