FOTO: Oliver i Gibonni oduševili punu Ljetnu pozornicu

gibonni-oliver
Banner

Ljetna pozornica je ove subote ponovo zasjala svojim punim kapacitetom. Stari Morski vuk – Oliver Dragojević i Zlatan Stipišić – Gibonni, još su se jednom i u Opatiji afirmirali kao dvojac koji svojim koncertima mjesto susreta raskida po šavovima. Više od 5000 posjetitelja neumorno je pjevalo „u jedra“ općepoznatih hitova u gotovo troipolsatnom vatrometu emocija.

Dobrodošlicu na „feštu“ publici je poželio Oliver prigodnom „Dobar dan“ uz pratnju zbora Izvor, koji je uz Elvisa Stanića gostovao na nekolicini koncertnih numera. Jedan od najvećih „prijatelja“ opatijske Ljetne pozornice – Gibonni, pridružio im se na bini nakon uvodnih tridesetak minuta zagrijavanja grla i dlanova. Opatijska publika Gibota je upoznala i zapamtila davne 2002. godine kada je „staru damu“ zadužio snimanjem videospota i održavanjem koncerta „Mirakul“. Otad je Ljetnu pozornicu pozitivnom energijom ispunio čak pet puta.

Vrhunac večeri u kojoj je izvedeno više od trideset uspješnica, svakako je trenutak u kojemu su dva zaljubljena para evergreen stihove dvojice kantautora utkala u povijest svoje ljubavi izgovaranjem sudbonosnog „da“.

Koncert je simbolički okrunjen izvedbom Cesarice, klasika koji je i združio ove umjetnike u suradnji i dugotrajnom prijateljstvu.

Ovogodišnje „Ljeto na Ljetnoj“ započelo je kako smo samo mogli poželjeti – ispunjenim dušama i gledalištem.

Cijelu foto-galeriju Borne Ćuka možete pogledati ovdje.