Povežite se s nama


Izgradnjom Zapadnog trgovačkog centra došlo je do veće rekonstrukcije tog dijela Zvonimirove ulice koja je dodatno proširena, ali čini se da ni nekoliko godina kasnije Riječani još uvijek nisu naviknuli na povećani promet u tom dijelu grada, pa su na tamošnja dva raskrižja iznimno česte prometne nesreće.

Gotovo da ne prođe mjesec bez nezgode u tom dijelu grada, prilično često stradaju motociklisti, a da je nešto potrebno hitno mijenjati utvrdila je i riječka policija još prije nekoliko mjeseci.

Upravo to je jedno od pitanja koje je “potegnula” riječka podružnica HNS-a te je njihova gradska vijećnica Snježana Čop o tome danas pričala na održanoj konferenciji za medije.

“Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća postavila sam pitanje o sigurnosti raskršća na prilazu Zapadnom trgovačkom centru. Na tom mjestu izgubljeni su životi naših sugrađana, bilo je više teških prometnih nesreća i s pravom se naziva „crnom točkom riječkog prometa“. Gradonačelnik je odgovorio da će analizirati situaciju kako bi se utvrdilo zbog čega dolazi do prometnih nesreća te da li u odnosu na druga raskršća postoji neka povećana incidencija. Uz materijal za sutrašnje GV dobili smo dopunu odgovora gradonačelnika s prilozima koji čine korespondenciju Rijeka prometa, MUP-a i Hrvatskih cesta iz koje je vidljivo  da MUP još 20. ožujka moli da se žurno učine zahvati na otklanjanju nedostataka u prometnoj signalizaciji na raskršću”, otkriva Čop te nastavlja:

“Rijeka promet vrši analizu stanja i svi su suglasni s prijedlogu rješenja. 17.travnja poslani su troškovi vezani za izmjenu rada semafora i tu priča staje. Daljnjeg dogovora nema. Čeka se suglasnost Hrvatskih cesta na procjenu troškova. Dakle, cijela priča staje zbog novca i rasprave oko toga tko će platiti troškove izmjene rada semafora. Dobro ste čuli, njihov alibi za nerješavanje problema jest svađa oko par tisuća kuna, a tom svađom koja je na razini vrtičke djece izravno su ugroženi životi Riječana i Riječanki. Zahtijevamo da se u narednih sedam dana započne sa preregulacijom prometa, inače ćemo tražiti smjene svih odgovornih.”