Povežite se s nama


U uredu gradonačelnika Opatije ovog tjedna je  potpisan Sporazum o organizaciji 9. otvorenog europskog prvenstva u bridžu (koje će biti održano od 15. do 29. lipnja 2019. u Opatiji) između predstavnika Grada Opatije i Europske bridže lige (EBL-a).

Sporazum su potpisali gradonačelnik Ivo Dujmić i predsjednik Europske bridž lige (EBL-a) Yves Aubry, te Jurica Carić, predsjednik Hrvatskog bridž saveza i Anes Pozderac, predsjednik Bridž sportskog kluba Opatija.

Riječ je o Prvenstvu koje će okupiti, procjenjuju organizatori i današnji gosti opatijskog gradonačelnika iz EBL-a,  preko 2000 sudionika, dakle natjecatelja, članova organizacije te druge goste koji će u tom periodu posjetiti Opatiju.

Natjecanja u sklopu Prvenstva, u lipnju 2019.  odvijat će se u Sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ te novom Kulturno turističkom centru, čija se gradnja privodi kraju. Bitno je naglasiti da domaćinstvo ovom natjecanju u bridžu Opatija dobila zahvaljujući adekvatnim, novim kapacitetima koje je izgradila ili se njihova gradnja privodi kraju, poput objekta Kulturno turističkog centra,  a bez kojih ne bi mogla ni kandidirati za domaćinstvo spomenutog europskog prvenstva u bridžu koje, osim što okuplja nekoliko tisuća sudionika, traži još i određene druge prostorne i suvremene infrastrukturne standarde nužne za regularno i uspješno odvijanje. Budući da Opatija to može osigurati, dobila je domaćinstvo za organizaciju otvorenog europskog prvenstva u bridžu, 9. po redu, planiranog za lipanj 2019.  objekt KTC-a delegacija EBL-a obišla je jutros, netom prije potpisivanja sporazuma u uredu gradonačelnika.

Gradonačelnik  Dujmić naglasio je da je riječ o izuzetno značajnom sporazumu za Opatiju, jer se u lipnju 2019. tijekom prvenstva koje će trajati 15 dana očekuje dolazak više tisuća sudionika bridža natjecanja.

Taj događaj potrebno je dobro pripremiti i organizirati, rekao je Dujmić.

Poznato je kako su bridžisti gosti više platežne moći,  pa je to i prilika za cjelokupno opatijsko gospodarstvo da se pripremi kako bi te goste što bolje dočekala, za što ima dovoljno vremena, spomenuo je gradonačelnik.  Osim privatnog sektora, i Grad i TZG Opatije uključit će se u organizaciju, jer je potrebno osmisliti i programe te izlete za sudionike natjecanja i njihove goste koji će priliku održavanja natjecanja u Opatiji iskoristiti i za turistički posjet.

Aubry je naglasio da je za potrebe Prvenstva nužno odvijanje na dvije lokacije, zbog čega su jutros i obišli Kulturno turistički centar, zbog broja natjecatelja koji se očekuje na prvenstvu u lipnju 2019. a bit će ih  preko 2000 sudionika.

KTC je savršeno mjesto, i siguran sam da će ovo prvenstvo biti veliki uspjeh, dodao je Aubry.

Istakao je da bridžisti silno vole kada se natjecanja održavaju u Hrvatskoj, te istakao još da će oko 20 posto od ukupnog broja sudionika koji će doći u  Opatiju biti SAD-a, Novog Zelanda, Kine te ostalih zemalja svijeta.

Carić naglašava kako će ovo Prvenstvo u Opatiji biti iznimno snažna reklama za cijeli grad kao destinaciju budući da se natjecanje prenosi preko interneta te ga tisuće bridžista diljem svijeta prati.  Pozderac je na kraju želio zahvaliti i pokojnome Branku Grguriću, bivšem predsjedniku Kluba, na svemu njegovu trudu i zalaganju i dodao je na kraju da je Grga zaslužan za ovaj epilog.

Potpisivanju Sporazuma o organizaciji nazočili su i Josef Harsanyi, blagajnik Europske bridž lige (EBL), Jurica Carić, predsjednik Hrvatskog bridž saveza, Anes Pozderac, predsjednik Bridž sportskog kluba Opatija, Branka Grgurić, tajnica Bridž sportskog kluba Opatija, Oleg Mandić, član Izvršnog odbora Bridž sportskog kluba Opatija, Ersilija Kopani, članica Izvršnog odbora Bridž sportskog kluba Opatija, Goran Pavlović, menadžer za kongresni i ostale oblike turizma u TZ grada Opatije.