Povežite se s nama

Vijesti

Opatija će od novca zarađenog naplatom parkiranja platiti kredit za sportsku dvoranu

Objavljeno

na

Igor Štok

Pola godine prošlo je otkako je gradska tvrtka Opatija 21 preuzela upravljanjem brojnim javnim parkirališnim površinama u Opatiji i ostalim mjestima koja spadaju pod Grad Opatiju. Uvedene su brojne pogodnosti, poput jednog sata dnevno besplatnog parkiranja što koristi oko tri tisuće građana, ali i znatno je primjerice povećan broj povlaštenih stanarskih parkirnih karti.

Poslovanje Opatije 21 pod povećanim je povećalom javnosti, a to je bila i jedna od tema na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije. Vijećnik Fernando Kirigin iz redova SDP-a uputio je pitanje direktoru te tvrtke Igoru Štoku da se obrati prisutnima na navedenu temu.

“Turistička sezona je na izmaku, pa me malo zanima financijska situacija Opatije 21. Znam da mora proći jednogodišnje razdoblje za pravu sliku, ali najveći prihodi od parkiranja su tijekom sezone. Sad se može otprilike nekakva slika jer pretpostavljam da se bilanca prati kontinuirano. Zanima me servisiraju li se uredno krediti sportske dvorane i sve ostale obveze Opatije 21”, rekao je Kirigin.

“Ja sam još u vrijeme pokretanja djelatnosti rekao da ću iznijeti izvještaj i presjek poslovanja. Djelatnost je cjelogodišnja, ali prihodi ipak nisu ravnomjerno raspoređeni kroz cijelu godinu. Ne bih se u ovom trenutku zaletavao i najavljivao kako će izgledati krvna slika Opatije 21 na kraju godine, ali tvrtka neće biti u minusu. Sve je transparentno. Mi ćemo do 31. prosinca uplatiti kreditne obveze po pitanju sportske dvorane u iznosu od 2,4 milijuna kuna. Također po ugovoru moramo i Gradu Opatiji uplatiti 800 tisuća kuna za obavljanje dodijeljene djelatnosti. Znamo koliko je bivši koncesionar uplaćivao Gradu, a mi sad nemamo ni parkirališta na pomorskom dobru kao što je on imao, pa samim time se može reći kako Grad višestruko više dobiva nego ranije. Mogu se pohvaliti da je sezona bila dobra, iako još nije gotova. Bilo bi jako dobro kad bismo u jednim općim uvjetima mogli odraditi svih 12 mjeseci, jer česte promjene su vrlo stresne i za nas i za korisnike”, istaknuo je Štok.

Tijekom svih dosadašnjih pet godina otkako je otvorena sportska dvorana “Marino Cvetković” novac za plaćanje kredita za izgradnju izdvajao se iz gradskog proračuna.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram