Povežite se s nama

Sport

Opatija osvojila županijski kup pobjedom nad Grobničanom

Objavljeno

naNogometaši Opatije osvojili su županijski kup pogotkom Antonija Pejanovića duboko u sudačkoj nadoknadi, javlja SportCom.

Popustila je koncentracija obrane Grobničana, Pejanović se pojavio sam zdesna na 15 metara od Sroka, prizemno upućena lopta završila je let u desnom Srokovu kutu – 1:2.

Zalegli su očajni igrači Grobničana na travnjak, primili su pogodak iz praktično drugog udaraca Opatije u okvir vratiju u drugom poluvremenu!

Očaj je je postao bijes nakon zadnjeg sučeva zvižduka, opkolili su igrači Grobničana sudačku trojku na središtu igrališta!

Dugo je trajala verbalna tirada po sucima prije nego što su igrači Grobničana otišli prema svlačionici, a igrači Opatije počeli slaviti novi trofej!

– Predsjedniče, samo da znate! Druge godine više neću igrati kup!, viknuo je revoltirani Dražen Piličić predsjedniku Grobničana Igoru Čargonji na tribini.

Nitko Opatiji ne može sporiti zasluženo slavlje iako je dojam da je Grobničan prema prikazanom u slaboj utakmici zaslužio više od gorkog osjećaja poraza.

Utakmicu je obilježila (pre)velika nervoza igrača Grobničana, koji su od početka u svakoj sudačkoj pogrešci vidjeli namjeru.

Sudac se evidentno nije znao nametnuti u utakmici tako naglašenih tenzija, dojam je da je u procjenama prekršaja više griješio na štetu Grobničana, ali je samo jedna njegova dvojbena odluka (duel Jukičića i Pilčića u kaznenom prostoru, 76) mogla izravno utjecati na rezultat.

Dojam je da su Grobničani bili previše nabrijani da bi utakmicu mirno priveli kraju u završnici tijekom koje su potpuno kontrolirali rezultat iako su igrali s igračem manje.

Sat vremena proteklo je u nogometu koji ni po čemu nije mogao naslutiti pobjednika, na terenu se nije vidjelo da igraju momčadi koje će tek iduće sezone igrati u istoj ligi.

Sve zanimljivo dogodila se u zadnjih pola sata.

U 62. minuti poremetio se raspored u obrani Grobničana, Lazić je na rubu kaznenog prostora poslao loptu u vrata, Brdar je stajao tamo gdje je trebao biti vratar Srok i rukom obranio udarac kao što bi obranio vratar Srok.

Brdar je dobio crveni karton, a Opatija kazneni udarac iz kojega je mladi Bogolin vrlo smireno zatresao mrežu – 0:1.

Od toga trenutka počeo je najbolje razdoblje utakmice u kojemu je Grobničan izgledao kao da ima igrača više, a ne manje!

Zadnja linija Opatije bivala je sve izloženija pritisku Grobničana igrači kojega su potpuno nadtrčali momčad Opatije.

Vukelićev (69) udarac s 23 metra i Prtenjačina dva udarca iskosa zaredom (73) naslutila su što će se dogoditi statičnoj momčadi Opatije.

U 79. minuti Prtenjača je glavom skrenuo smjer dugačko ubačene lopte, Matković je pobjegao središnjim braničima Opatije, istrčao ispred Iveše i poravnao – 1:1.

Pogodak je oslobodio adrenalin u momčadi Grobničana u kojih je ritam pao tek pred kraj utakmice, kada je Opatija nekoliko puta organizirano uspjela doći do protivničkog kaznenog prostora.

Kada  se na klupama već počelo razmišljati tko će izvoditi jedanaesterce, Pejanović je pogotkom razveselio Opatijce koji su znalački iskoristili slabosti protivnika i zasluženo osvojili kup, navodi SportCom u svom izvještaju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram