Povežite se s nama

Jedno od najvećih izbornih obećanja opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića bilo je ono o sat vremena besplatnog parkiranja dnevno na području čitavog grada za sve stanovnike, a nakon što su ovog petka novi uvjeti parkiranja na Gradskom vijeću napokon usvojeni, stvorili su se i pravni preduvjeti da ta povlastica uskoro stupi na snagu. Mjera se u konačnici službeno zove poček plaćanja parkiranja u trajanju od 60 minuta.

Opatija će postati prvi grad u Hrvatskoj koji će ponuditi svojim stanovnicima jednu takvu povlasticu stupanjem na snagu novih uvjeta parkiranja. Oni će se primjenjivati od 27. travnja 2018. godine koji u određenoj mjeri donose izmjene vezane uz zone parkiranja, ali same cijene nisu se previše mijenjale, čak će u zimskom dijelu godine parkiranje na “Gorovu” biti i povoljnije.

“Poštovani korisnici usluga Opatije 21 d.o.o., obavještavamo Vas da uskoro (27.4.2018.) stupaju na snagu novi Opći uvjeti o parkiranju na području grada Opatije te samim time i obećanje o ispunjavanju besplatnog sata za Opatijce. Stoga, Vas pozivamo da od 20.4.2018. nadalje dođete na blagajnu tvrtke preuzeti svoje “parkirne satove” a već sedam dana poslije možete započeti s korištenjem ove pogodnosti. Hvala još jednom što svojim savjesnim ponašanjem i uvažavanjem Vaše tvrtke doprinosite dobrom imidžu Opatije kao destinacije”, poručio je direktor gradske tvrtke Igor Štok.

Tzv. parkirni sat građane Opatije koštat će jednokratno 30 kuna, a blagajna tvrtke Opatija 21 nalazi se na prvom katu sportske dvorane “Marino Cvetković”.

Podsjetimo i kako je Opatija 21 već uvela neke nove usluge poput prepaid parking bona uz čije se korištenje može izbjeći dobivanje kazni za neplaćeno parkiranje.