Povežite se s nama

Vijesti

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić smanjio si plaću za 4.600 kuna

Objavljeno

na

Priskić, Dujmić i Aničić


Grad Opatija u utorak će održati izvanrednu elektronsku sjednicu Gradskog vijeća kako bi usvojili mjere pomoći građanima i poduzetnicima koji trpe financijsku štetu zbog epidemije koronavirusa. Mjere su predstavljene nakon današnjeg kolegija, a nešto kasnije tijekom dana gradonačelnik Ivo Dujmić obratio se sugrađanima porukom u kojoj je, između ostalog, otkrio kako se njemu i zamjenicima Veri Aničić i Emilu Priskiću smanjuje plaća za 30 posto, dok će djelatnicima gradske uprave u manjoj mjeri biti privremeno smanjena plaća.

U slučaju Dujmića, prema podatcima iz imovinske kartice, plaća bi mu trebala biti umanjena za oko 4.600 kuna. Aničić će imati oko 3.800 kuna manju plaću, a Priskić oko 4.300 kuna manji mjesečni prihod.

Dujmićevu poruku građanima prenosimo u cijelosti:

“Drage sugrađanke i sugrađani,
Drage Opatijke i Opatijci,

Siguran sam da pozorno pratite sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koji od ponoći uvodi još rigoroznije mjere, no sve u cilju zaštite svih nas i naših bližnjih.

U ovim teškim vremenima koja su nas zadesila, dragi sugrađani, moramo ostati povezani, misliti pozitivno i zaštititi svoje bližnje.

Iznimno je važno da se pridržavate svih uputa Stožera i ostanete kod kuće te izlazite van samo u slučaju potrebe kako biste nabavili namirnice ili lijekove i pritom nosite zaštitnu masku i rukavice.

Zbog toga što se pojedinci nisu pridržavali već uvedenih mjera danas smo morali zatvoriti i našu opatijsku tržnicu. Znam da ćete zbog toga mnogi od vas morati po namirnice odlaziti na druga mjesta. Molim vas da se pritom striktno pridržavate uputa i pravila ponašanja koja vrijede u trgovinama i trgovačkim centrima.

Od ponoći će se pojačano nadzirati i kažnjavati nepotrebna kretanja iz grada u grad, općine u općinu. Stoga, ostanite kod kuće.

Danas sam sa svoga kolegija uputio poziv predsjedniku Gradskog vijeća za sazivanjem hitne elektroničke sjednice Gradskoga vijeća na kojoj trebamo donijeti važne odluke za naše gospodarstvenike kako bismo im olakšali  situaciju: oslobađanje od plaćanja komunalne naknade, zakupa gradskog poslovnog prostora i spomeničke rente u mjesecima u kojima neće moći normalno raditi.

Svjesni teškoća koje nas očekuju u punjenju proračuna uputio sam i dopis sindikatima službenika gradske uprave i gradskim ustanovama u kojima ih pozivam da prihvate smanjivanje plaća od 1. travnja. Sada svi moramo podnijeti teret ove krize koja nas je snašla. To je jedini način da zajedno premostimo ovu situaciju bez otpuštanja radnika. Ja i moji zamjenici danas smo potpisali da se odričemo 30 posto naših plaća.

Odluka o smanjenju plaća ne odnosi se na naše vatrogasce, djelatnike opatijske Javne vatrogasne postrojbe. Oni su iznimno opterećeni u novonastaloj situaciji, a ujedno su i aktivni članovi našeg gradskog Stožera civilne zaštite.

Jamčim da sva socijalna prava i poticaji za naše sugrađane ostaju na snazi i sve će biti isplaćeno: poticaji za novorođene, stipendije za učenike i studente, poticaji za poduzetnike i pomoć našim umirovljenicima. Približava se Uskrs te će poklon od 500 kuna na vrijeme biti isplaćen svim umirovljencima koji su se prijavili do konca veljače, a imaju mirovinu manju od 3 tisuće kuna.

Ovo je za sve nas potpuno nova situacija s kakvom se još nismo suočili.

Sve nas je dodatno pogodio i jučerašnji strašan potres u Zagrebu. Želim da se sve posljedice potresa što brže riješe. Sada je najvažnije ostati pribran i misliti pozitivno, brinuti o svojim bližnjima, spriječiti širenje zaraze u našoj Opatiji, na Liburniji, u našoj Hrvatskoj.

Dragi sugrađanke i sugrađani, Opatijke i Opatijci pronađite svaki za sebe nešto što vas veseli i bavite se time, posebno se posvetite svojim obiteljima, kućnim ljubimcima. Nazovite prijatelje koje dugo niste čuli. Svi smo u ovome zajedno, čitav svijet. Razumom i dobrom voljom sve ćemo prevladati!”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram