Povežite se s nama

Početkom ovog mjeseca Dječje Gradsko Vijeće Grada Opatije i Društvo “Naša djeca” Opatija objavili su apel koji ima za cilj pomoći mladoj sugrađanki Emi Ratkajec koja se teško razboljela, a za njezino liječenje u Njemačkoj potrebno je prikupiti poveći iznos, o čemu smo već pisali.

Taj slučaj na sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije spomenuo je vijećnik Vedran Kružić iz Unije Kvarnera kad je na aktualnom satu upitao gradonačelnika može li se nekako pomoći teško oboljeloj Emi.

“Jedna naša mlada sugrađanka se bori sa žestokom bolešću. Nisam doktor, ali raspitao sam se i doznao da se radi o iznimno teškoj bolesti, a potrebne su izrazito skupe terapije u Njemačkoj. Tu borbu ne smijemo ostaviti njezinim roditeljima, već moramo kao Grad i vijećnici pomoći. Moje pitanje jesu li se roditelji obratili Gradu za pomoć i može li joj se pomoći, a pozivam i sve vijećnike da pomognu koliko mogu”, rekao je Kružić.

“To je lijepo i pravo pitanje. Predlažem se da svi vijećnici odreknu svoje naknade i uplati se za zdravlje te djevojke. Isti iznos ćemo moji zamjenici i ja uplatiti, a isti iznos pozivam da uplate i sve političke stranke iz ove vijećnice. Pozivam i naše Socijalno vijeće da pomogne koliko može. Mislim da ćemo svi zajedno skupiti jedan lijepi iznos. Pokažimo kad je humanost u pitanju da smo tu. To je naša sugrađanka i mislim da bi to bila jedna lijepa humana gesta. Mi ćemo to već idući tjedan obaviti i molim političke stranke da pokažemo humanost. Ako nije dostatno i kao gradonačelnik ću iz rezerve pomoći. Njezini roditelji do sada nam se nisu obratili”, rekao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Za riječ se javio i vijećnik iz redova IDS-a Neven Varljen koji je prihvatio prijedlog da se odrekne od vijećničke naknade, ali je istaknuo kako se njegova stranka ne može uključiti. “Mi ne upravljamo novcem svoje stranke. Vi upravljate samostalno novcem svoje Nezavisne liste, ali mi to nismo u prilici”, rekao je Varljen, dok mu je Dujmić replicirao da neka zatraži od svoje središnjice da odobri tu potporu. Kružić je nakon toga pozvao i da se ova tema ne koristi u političke svrhe.

Svi koji žele mogu pomoći direktnom uplatom na žiro račun u kunama otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d. na ime Eme Ratkajec: HR2023400093112489018