Povežite se s nama

Vijesti

Općina Lovran želi prodajom umjetnina pomoći Petrinji

Objavljeno

na
Općinsko vijeće Općine Lovran koncem mjeseca održat će svoju 40. po redu sjednicu, a jedna od točki na dnevnom redu bit će i odluka o prodaji 18 umjetničkih slika i grafika uglednog autora Charlesa Billicha ukupne procijenjene vrijednosti 189.300 kuna.

“Općina Lovran vlasnik je 42 pokretnine – umjetnine, u naravi umjetničke slike i grafike autora Charlesa Billicha. Umjetnine su procijenjene od strane procjenitelja “Quadro nero” tijekom 2020. godine te je izrađen Katalog umjetnina kako bi se iste mogle oglasiti za prodaju putem javnog natječaja.

S obzirom na nedavne događaje vezane za potrese koji su pogodili i Grad Petrinju s kojim Općina Lovran ima partnerske odnose unatrag nekoliko godina, općinski naćelnik predlaže Općinskom vijeću da se 18 umjetnina koje su izdvojene u zasebnom Katalogu prodaju te da se sav iznos od prodaje usmjeri prema Gradu Petrinji, kao ida se akcija oglasi u medijima kako bi umjetnine postigle što veću cijenu, čime bi i prikupljeni iznos bio veći.

Po provedenom javnom natječaju koje bi provodilo posebno Povjerenstvo ili bi se isto provodilo putem aukcijske kuće, općinski nadelnik donio bi Odluke o izboru najpovoljnije ponude, a s Gradom Petrinja bi se sklopio Ugovor o donaciji kojim bi se prikupljena sredstva usmjerila prema Gradu Petrinji”, navodi se u prijedlogu Odluke koju moraju potvrditi općinski vijećnici Lovrana.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram