Povežite se s nama

Vijesti

Općina Viškovo uvodi porez na potrošnju u ugostiteljstvu od 3%

Objavljeno

na
Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinsko vijeće Općine Viškovo jednoglasno je usvojilo Odluku o porezima Općine Viškovo koja se primjenjuje od 1. siječnja 2024. godine. Odluka o porezima prošla je i Zakonom propisani postupak savjetovanja s javnošću na koju nije pristigla nijedna primjedba. Navedenom Odlukom ponovno se uvodi porez na potrošnju za fizičke i pravne osobe koje pružaju uslugu ugostiteljstva na području Općine Viškovo. Porez na potrošnju plaća se po stopi od 3% od utvrđene osnovice.

Sukladno Zakonu o porezima, porez na potrošnju za fizičke i pravne osobe koje pružaju uslugu ugostiteljstva na području Općine Viškovo jedan je od poreza koji čine dio prihoda grada odnosno općine na čijem je području obavljena prodaja pića. Obveznik poreza na potrošnju je pravna i fizička osoba koja pruža ugostiteljske usluge, a plaća ga, kao i PDV, krajnji potrošač.

Obračunsko razdoblje poreza na potrošnju je od prvog do posljednjeg dana u mjesecu. Porezni obveznik, obračun sastavlja na obrascu PP-MI-PO te ga treba predati do 20. u mjesecu za prethodni mjesec. Utvrđenu obvezu porezni obveznik dužan je platiti do posljednjeg dana u mjesecu za prethodni mjesec na račun Općine Viškovo.

PP-MI-PO obrazac (obavezno ovjeren/potpisan od strane poreznog obveznika ili knjigovodstvenog servisa kao opunomoćenika) može se dostaviti: osobno u pisarnicu Općine Viškovo, Vozišće 3, Viškovo, putem pošte na adresu Općina Viškovo, Vozišće 3, 51216 Viškovo ili putem e-maila na adresu: pisarnica@opcina-viskovo.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže