Povežite se s nama

Mozaik

Oscarom nagrađeni dokumentarni spektakl Free solo u Art-kinu

Objavljeno

naU Art-kinu se održava projekcija Oscarom nagrađenog dokumentarnog filma Free solo u kojem se prati uspon poznatog alpinista Alexa Honnolda na 918 metara visoku liticu El Capitan u kalifornijskom Nacionalnom parka Yosemite. Prikazivanje je zakazano u dvama terminima, u petak 26. travnja u 21 sat i u ponedjeljak 29. travnja u 19 sati.

U režiji supružnika Jimmyja China i Elizabeth Chai Vasarhelyi, alpinista i dokumentarističkog dua iza priznatog filma Planina Meru (2015.), vraćamo se na velike nadmorske visine, ovaj put uz Alexa Honnolda koji pokušava napraviti nešto što prije njega nije napravio nijedan penjač: penjati se free solo, odnosno bez ikakve sigurnosne opreme na impozantnu liticu El Capitan. 

Nevjerojatno napet i izazovan, Free solo je pravi spektakl za veliko platno bilo da se u kadru nalaze veličanstveni prizori ljepote parka Yosemite ili je fokus na penjaču Honnoldu kojeg jedan krivi pokret u ovom zapanjujućem pothvatu može poslati u ništavilo ispod njega. Jednako su vrijedni i razgovori sa samim Honnoldom, njegovom obitelji, djevojkom i prijateljima, u nastojanju da se dokuči što ovog nevjerojatnog pojedinca tjera u tako rizične poduhvate. Zbog svega spomenutog ne čudi da je na ovogodišnjim Oscarima Free solo osvojio prestižnu nagradu za najbolji dokumentarni film.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakog dana od 16 do 20:30 sati ili na stranici ulaznice.hr. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Marketing
Marketing

Facebook

Instagram