Povežite se s nama

Sve je krenulo još davne školske 2015./2016. godine kada su učenici, djelatnici i roditelji tombolom – Brajdolom prikupljali financijska sredstva za studijsko snimanje nove himne Osnovne škole Brajda, navodi se u početku priopćenja koje prenosimo u cijelosti.

Cijele iduće školske godine učenici malog i velikog školskog zbora učili su i uvježbavali tekst i melodiju himne za koju je tekst napisala učiteljica Svjetlana Pantoš, a uglazbila učiteljica glazbene kulture Maja Bolić.

Solistice Mia i Lana Negovetić, Kristina Ilijaš, Iva Roščić, Ana Kovačić, Clara Štimac, Chiara Kovačević, Ana Šubat, Rafaela Šparožić, Hira Beganaj i Laura Lukašić odradile su odličan posao i u aranžmanu Matka Basare snimili himnu u Studiju Maraton.
To je ove školske godine bio povod filmskoj skupini da na osnovu audio zapisa osmisle projekt izrade video spota za himnu Osnovne škole Brajda. Učenici Gabriel Smolić, Borna Periš, Daniel Pleše, Leon Puhar i Niko Žic te voditeljica filmske skupine učiteljica Ana Kurilić često su bili viđeni gosti u učionicama, uredima i hodnicima škole. Vrijedno su kamerom bilježili sve školske aktivnosti tijekom godine.

Učiteljica Ana Kurilić je režirala i montirala video spot, a za snimanje dronom pomogla nam je ekipa HTV-a, Ranko Stojanac i Velimir Stamatović. Posebno se zahvaljujemo Domu mladih i voditelju filmske radionice Josipu Šarliji na ustupljenoj video opremi.

Video spot himne je svijetlo dana ugledao na priredbi povodom Dana škole kada je filmska skupina svoj uradak predstavila učenicima, roditeljima, djelatnicima škole i uzvanicima. Osnovna Škola Brajda sada ima jedinstveni audio-vizualni identitet čime je okončan trogodišnji projekt snimanja nove školske himne.