Povežite se s nama

Vijesti

Ostrogović: Ne smijemo dopustiti da propadne tržnica na Brajdi

Objavljeno

na
Riječka tržnica na Brajdi već godinama bilježi pad prodavača, a samim time i kupaca.

Na tu žalosnu situaciju putem društvenih mreža osvrnuo se predsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović koji je objavio i video otužnog stanja tog objekta.

“Pogledajte kako otužno izgleda paviljon tržnice na Brajdi – ne smijemo dopustiti da propadne još jedan prostor u centru Rijeke!

S jučerašnjim danom, simbolično kažu lokalni stanovnici Brajde, zabijen je posljednji čavao u paviljon tržnice Brajda! Dugogodišnja tradicija kupovine došla je svome kraju s jučerašnjim prestankom rada kultne mesnice na Brajdi. Postavlja se pitanje zašto Grad Rijeka dopušta ovakvo stanje tražnice Brajda i zašto se ne potiče prodaja domaćih proizvoda?

Iz priloženog je vidljivo kako je prostor na katu uređen, dok je prizemlje u derutnom stanju – zar u Gradu nema nitko tko vidi potencijal ovog prostora na kojem bi naši sugrađani mogli kupovati proizvode lokalnih proizvođača? Apsolutno se zalažem za slobodno tržište, ali isto tako smatram da bi kao Grad morali poticati proizvodnju i naše lokalne OPG-ove koji nude domaće proizvode!

Primjerice, završetkom obnove paviljona trgovcima se može dati povlaštena cijena najmova uz obveznu naknadu za komunalne troškove i održavanje. Neka svaki #OPG iz naše županije dobije priliku prodavati svoje proizvode našim sugrađanima. Najgore je sadašnje stanje, sve je prepušteno letargiji. Katastrofa. Novi ritam grada u punom sjaju. Ne želim vjerovati da je ovo kraj tržnice na riječkoj Brajdi i uvjeren sam kako će se pronaći način da potaknemo lokalnu proizvodnju, a posljedično i oživimo centar i očuvamo identitet našeg Grada!”, poručio je Ostrogović.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže