Povežite se s namaDruštvenim mrežama proteklih dana proširila se foto-galerija koju su napravili Lokalpatrioti – Rijeka na temu postojećeg željezničkog kolodvora u Rijeci.

Njegovo iznimno derutno stanje zaista izaziva sablazan kod dobrog dijela stanovnika Rijeke, no prema svemu sudeći očekuju ga ipak bolji dani s obzirom na to da se najavljuje njegova rekonstrukcija.

Kako portal Fiuman.hr doznaje od HŽ Infrastrukture, ta tvrtka planira u bližoj budućnosti u potpunosti obnoviti cijeli kolodvor nakon čega bi on bio zaista na ponos čitave Rijeke, a može se reći možda čak i najmoderniji u Hrvatskoj.

“Svjesni smo lošeg stanja prijemne zgrade i perona riječkoga kolodvora, te su upravo zbog toga u završnoj fazi pripreme za rekonstrukciju kolodvora procijenjene vrijednosti 30 milijuna kuna, iako moramo naglasiti da je dio radova već završen. Naime, zbog složenosti i opsežnosti zahvata u rekonstrukciji radovi su predviđeni u dvije faze. Prva faza obuhvaća rekonstrukciju oborinske i sanitarne kanalizacije u okolišu zgrade te su ti radovi već izvedeni”, otkrili su iz HŽ-a.

“Za  drugu fazu, koja obuhvaća rekonstrukciju zgrade, izrađen je glavni projekt i on je trenutno u postupku pregleda u stručnim službama HŽ Infrastrukture. Po prihvaćanju projekta HŽ Infrastruktura će pokrenuti proces ishođenja građevinske dozvole te po izdavanju građevinske dozvole preostaje još izrada izvedbenog projekta i raspisivanje nadmetanja za izvođača radova. Očekuje se da bi radovi mogli početi sljedeće godine, ali to prije svega ovisi o tome hoće li za tu namjenu biti osigurana potrebna sredstva”, dodali su iz te državne tvrtke na temu riječkog kolodvora u razgovoru za Fiuman.hr te nam je dostavljeno i nekoliko nacrta.