Povežite se s nama

Mozaik

Otkriven datum velike ljetne međunarodne karnevalske povorke u Rijeci, promjena u sat vremena

Objavljeno

na
Na današnji dan je 39. Riječki karneval trebao je doživjeti svoj vrhunac, no velike povorke ove godine ipak nije bilo.

Najveći karnevalski događaj u regiji s preko 10.000 sudionika i višestruko više posjetitelja iziskuje ozbiljnu vremensku i logističku pripremu te ove godine za takvu organizaciju i njeno održavanje u tradicionalnom terminu, nažalost, iz epidemioloških razloga nije bilo moguće ishoditi potrebne dozvole te je u suradnji s nadležnim institucijama donesena teška odluka o iznimnoj odgodi za ljetne mjesece. Takva odluka objavljena je sredinom siječnja te je izazvala razne komentare.

Jedan dio građana zadovoljan je što će se ipak povorka održati u ljetnom terminu, dok ima i mnogo onih koji smatraju kako se tradicije treba držati te kako je jedini ispravni termin onaj zimski.

No, u svakom slučaju velika međunarodna karnevalska povorka će se ipak održati u ljetnom terminu, a sad je otkriveno i o kojem datumu se radi. Tisuće sudionika zauzet će Rijeku u nedjelju, 17. srpnja 2022. godine, a povorka će krenuti u 12 sati.

“Međunarodna karnevalska povorka kruna je karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva”, poručili su ovom prilikom kratko iz Turističke zajednice u najavi ljetne povorke na Facebooku.

No, događaj je ipak uklonjen, a kao termin je određen 18. lipnja…

DODATAK: Turistička zajednica najavila veliku povorku u srpnju, Meštar Sandi objavio da je to ipak 18.06.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram