Povežite se s nama

Vijesti

Otkrivena spomen ploča za djelatnike KBC-a sudionike Domovinskog rata

Objavljeno

na
Otkrivena je spomen ploča u znak zahvalnosti i u sjećanje na sve medicinske sestre i tehničare te druge radnike u zdravstvu KBC-a Rijeka koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

Prigodnom svečanošću uz minutu šutnje za sve poginule i nestale hrvatske branitelje kao i sve žrtve Domovinskog rata, u prizemlju glavne zgrade na sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka postavljena je u petak, 14. listopada spomen ploča u znak zahvalnosti i u sjećanje na sve medicinske sestre i tehničare te druge radnike u zdravstvu KBC-a Rijeka koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

Ploču su svečano otkrile predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara, tehničara i drugih radnika u zdravstvu Domovinskog rata Ljerka Pavković i dopredsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara, tehničara i drugih radnika u zdravstvu Domovinskog rata Ivanka Budiselić – Vidaić, ujedno i glavna sestra na Odjelu operacijske sale i sterilizacije lokaliteta Sušak.

Pozdravljajući nazočne, ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić istaknuo je da nas postavljanje spomen ploče ispunjava osjećajem ponosa te trajnog sjećanja i simbola vječne zahvale svim medicinskim sestrama, tehničarima i drugim djelatnicima KBC-a Rijeka koji su u ostvarivanju sna naše slobode osobnim doprinosom, nesebičnim trudom i odricanjem odigrali jednu od najznačajnijih uloga u našem Domovinskom ratu.

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja dr. sc. Špiro Janović kao izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra branitelja Tome Medveda istaknuo je da su i zdravstveni radnici bili heroji Domovinskog rata jer su spašavali živote ranjenika, dodajući da su heroji u ratu heroji i u miru, jer se i danas bore za boljitak svih pacijenata.

Specijalni izaslanik ministra zdravstva Vilija Beroša, ravnatelj HZZO-a i član Upravnog vijeća KBC-a Rijeka Lucijan Vukelić, dr. med. spec., podsjetio je da se prema podacima Ministarstva zdravstva 6673 zdravstvenih radnika stavilo na raspolaganje u Domovinskom ratu što im nikada nećemo zaboraviti.

Brigadni general Perica Turalija, savjetnik ministra obrane Marija Banožića za vojna pitanja naglasio je da branitelji najbolje znaju koliki je bio doprinos zdravstvenih radnika u ratnima danima.

Medicinskim sestrama i tehničarima te drugim radnicima u zdravstvu KBC-a Rijeka posebno su se zahvalili i dr. Avelino Baretić, voditelj HZZO-ovog Regionalnog ureda Rijeka, koji je u Domovinskom ratu bio načelnik saniteta Zbornog područja Gospić koje je pokrivalo područja PGŽ-a, Ličko-senjske i Istarske županije, te dijela Zadarske županije, te Ljerka Pavković i Ivanka Budiselić – Vidaić, predsjednica i dopredsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara, tehničara i drugih radnika u zdravstvu Domovinskog rata.

Svečanost su svojom nazočnošću uveličati i posebna savjetnica ministra zdravstva Vilija Beroša za djelatnost sestrinstva Snježana Krpeta, mag. med. techn., pomoćnica ravnatelja OB Gospić za sestrinstvo Ruža Uremović, članovi IO Hrvatske udruge medicinskih sestara i tehničara i drugih radnika u zdravstvu Domovinskog rata Hrvoje Dugi i Mirjana Mudrovčić,  dopredsjednik Hrvatske udruge medicinskih sestara i tehničara i drugih radnika u zdravstvu Domovinskog rata – Zagreb Marijan Damjanović iz KBC-a Zagreb i mnogi drugi.

Na kraju svečanosti, spomen ploču je blagoslovio bolnički kapelan vlč. Ivan Šarić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže