Povežite se s nama

17. i 18. lipnja u vrtu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, odnosno u vrtu Guvernerove palače u Rijeci, održat će se drugo izdanje BEERanja, jednog od najznačajnijih pivskih festivala u Hrvatskoj, a to je ujedno i otvorenje sezone Ljetnog pivskog vrta – Guver koji će trajati cijelo ljeto kao i prošle godine.

Festival BEERanje će ove godine okupiti u Hrvatskoj dosad najveći broj od 60 različitih piva i čak 28 domaćih i stranih pivovara na jednome mjestu! Pored najznačajnijih domaćih,  riječkoj publici će se predstaviti i najbolje craft pivovare iz Austrije, Njemačke, Srbije i Škotske te kao posebna atrakcija i prvo riječko craft pivo iz pivnice Flumen. Tijekom oba dana festivala odvijat će se i odabir najboljeg festivalskog piva. Najbolje pivo će, osim posjetitelja, birati i žiri pivskog stručnjaka Marka Ožegovića – inače administratora na Ratebeeru, najutjecajnijem svjetskom pivskom portalu.

Odmah nakon službenog početka, zakazanog za 17. lipnja u 15 sati, slijede degustacije i druženje s craft pivarima iz cijele Hrvatske. Istoga dana posjetitelji će od 18 sati uz gutljaje najboljih craft piva na velikom ekranu zajedno pratiti i nogometnu utakmicu Hrvatska – Češka i navijati za Vatrene.

Nakon utakmice slijedi nastup BIG BAND-a Josipa Forenbachera koji svira glazbu različitih žanrova, a zajednički nazivnik su im plesni taktovi koji će ovaj festival pretvoriti u pravu pivsku feštu!

Drugi dan festivala, 18. lipnja,  donosi glazbene nastupe poznatog riječkog DJ – a Voljena Korića te slovenskog fusion-rock-jazz banda Divje jezero. Istoga dana u 22 sata proglasit će se i pobjedničko pivo festivala, a nakon toga slijedi samo zabava.

Ekskluziva ovogodišnjeg BEERanja je ulazak na festival koji će se odvijati kroz službeni ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja tako da će svi posjetitelji prije nego li stupe u vrt Guvernerove palače za uvod moći pogledati zanimljivu izložbu pivskih etiketa Zdenka Krištafora.

Ulaz na festival iznosi 10 kuna, a ulaznice u pretprodaji možete potražiti u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. U slučaju lošeg vremena BEERanje će se održati na drugoj lokaciji  javnost će se obavijestiti na vrijeme.