Povežite se s nama

Mozaik

Otvorena izložba Četrdeset kostima za 40. Riječki karneval

Objavljeno

na


Više od tisuću zaljubljenika u maškare i Riječki karneval, okupljenih u Riječku udrugu karnevalista (RUK), ali i njihovi prijatelji iz karnevalskih grupa Riječkog prstena, uoči 40. Međunarodne karnevalske povorke Riječkog karnevala donose dašak prošlih karnevala kroz jednako toliko šarenih i šarolikih kostima. Kostimi koji tijekom godine miruju sigurno uskladišteni u privatnim “zbirkama” i tek rijetko ugledaju svjetlo dana i karnevalsku zabavu.

Predsjednica Riječke udruge karnevalista Maja Stepančić istaknula je kako joj je drago da je ideja od strane Riječke udruge karnevalista i Tower Centra Rijeka naišla na plodno tlo te da je uz suradnju Turističke zajednice grada Rijeke i Grada Rijeke izložba ugledala svjetlo dana. Članovi Riječke udruge karnevalista odazvali su se u velikom broju, kako za ustupanje kostima, tako i za pomoć oko uređenja postave izložbe.

Izložbu kostima pod nazivom „40 kostima za 40. Riječki karneval“ možete pogledati na dvije gradske lokacije, u Tower centru Rijeka na 2. katu, gdje je izloženo 10 kostima te u izlogu bivše Stare Name na riječkom Korzu (Korzo 9), gdje je svoj privremeni dom našlo 30 prekrasnih karnevalskih kostima.

„Tower Center Rijeka izrazito je ponosan što tradicionalno podržava Riječki karneval, stoga nam je želja karnevalski duh prenijeti i na hodnike Tower Centra, pa smo tako ove godine sretni što dio izložbe kostima Riječkog karnevala gostuje i kod nas. Veseli, šareni, unikatni, bili oni tradicionalni, moderni i šaljivi, prepoznatljiv su dio naše tradicije. Vjerujemo da će brojni prolaznici Tower Centra Rijeka zastati kraj našeg karnevalskog kutka na 2. katu Centra, sve do 20. veljače, te da će ih kostimi nadahnuti da izaberu svoju ovogodišnju masku i budu ono što žele“- istaknula je Maja Baković, voditeljica Tower Centra Rijeka.

Aktualna kraljica Riječkog karnevala Maja Babin pozvala je sve da obavezno posjete izložbu na obje gradske lokacije.

Inspirirani nekim veselijim i ljepšim vremenima uronite u maškaranu čaroliju, koja će Vas zasigurno motivirati za dolazak 19. veljače na Korzo na Međunarodnu karnevalsku povorku-rapsodiju karnevalskih maski i kostima.

Živeći i dišući karneval cijele godine, Riječka udruga karnevalista poziva Vas da uživate u prisjećanju na neke vesele i razdragane trenutke prošlih godina.

Kostime za izložbu dale su slijedeće karnevalske grupe: 105 pa opet, Ankori, Circolo, Cufići, Čiket, Draške maškare, Grobničke štrige, Grobnički dondolaši, Gušti su gušti, Halubajski zvončari, Kostrenski špažićari, Krimejski feštari, Kumpanija z Halubja, Lako ćemo, Ni vrit ni mimo, Opatijke 90-60-90, Mesopusna kumpanija Pašac, Pehinarski feštari, Pehinarska gospoda, Pikići, Prijatelji-Amici, Siti i pijani, Stare gedore, Maškare Svilno, Trsačke maškare, Vavek parićani, Veliki Riječani, Veseli oldtimeri, Vežički kampaneli, Viva Ri, Zametske maškare i zvončari, Žejanski zvončari, Krasica pa Rio, Meštar Toni i Bibi-art Dibie Host.

Projekt je realizirala Riječka udruga karnevalista u suradnji s Tower Centrom Rijeka, Turističkom zajednicom grada Rijeke i Gradom Rijekom.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže