Povežite se s nama

Vijesti

Otvorene prijave na radionicu izrade meteorološle stanice na Praputnjaku

Objavljeno

na



U sklopu Dnevnog boravka susjedstva Praputnjak, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, udruga Praputnjak – kulturni krajolik u petak, 6. ožujka 2020.g. od 17 sati u Područnoj školi Praputnjak (Praputnjak 101, Praputnjak) organizira radionicu izrade meteorološke stanice. 

Radionica se odvija pod vodstvom Udruge Šterika iz Praputnjaka i otvorena je za sve dobne skupine. Prijave na radionicu su obavezne do popunjenja kapaciteta (maksimalno 10 polaznika), a zaprimaju se na e-mail: kkpk.praputnjak@gmail.com, broj telefona: 095 818 9627 ili putem Facebook stranice Praputnjak – kulturni krajolik.

Kroz radionicu, polaznici će steći osnovna znanja o načinu rada Arduino mikrokontrolera i upoznati se sa mogućnostima njegove primjene u svakodnevnom životu.

Arduino mikrokontroler je mikroračunalo, open source platforma, koji omogućava spajanje elektronskih komponenti i senzora te upravljanje njima, pomoću programa instaliranog na Arduino ploču, putem USB kabela. Na Arduino je moguće spajati razne senzore, display-e, LED, IR diode, tranzistore, otpornike i ostale aktivne i pasivne elektronske komponente i tako kreirati interaktivne hardware-software kreacije.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram