Povežite se s nama

6. Otvoreno ljetno prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u skokovima u vodu održavat će se od petka do nedjelje, od 21. do 23. srpnja 2017. godine, na Bazenima Kantrida.

U organizaciji Kluba za skokove u vodu „Primorje 2010“, Hrvatskog saveza za skokove u vodu i Riječkog sportskog saveza, i ove se godine održava Otvoreno ljetno prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u skokovima u vodu.

Prvenstvo su najavili Igor Načinović u ime Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, glavni tajnik Saveza za skokove u vodu Ana Kera, trener Kluba skokova u vodu „Primorje 2010“ Andrija Crnić i skakač iz kluba „Primorje 2010“ Edi Dizdarević.

Od 21. do 23. srpnja, na Bazenima Kantrida, svoje će umijeće pokazati skakači iz 11 država, i to čak 164 skakača iz 7 hrvatskih klubova te 14 skakača iz Norveške, Srbije, Litve, Francuske, Austrije, Švedske, Škotske, Njemačke, Engleske i Italije.

Prema riječima glavne tajnice Saveza Ane Kere, broj natjecatelja raste iz godine u godinu, što ne čudi jer su Bazeni Kantrida tražena destinacija, kako za treninge, tako i za natjecanja.

Discipline skokova na Prvenstvu su: 1 metar, 3 metra, toranj 5 metara, toranj 7.5 metara, toranj 10 metara, 3 metra sinkronizirano te tim.

Svečano otvorenje Prvenstva bit će održano u subotu, 22. srpnja, u 15.30 sati, na Bazenima Kantrida, a tom će prilikom biti i defile ekipa te će nastupiti sinkro plivačice, reprezentativke Hrvatske.

Ulaz na Prvenstvo je besplatan.

Grad Rijeka