Povežite se s nama

Vijesti

Ove godine Autotrolej privukao samo tri vozača bonusom plaćenog smještaja

Objavljeno

na
Komunalno društvo Autotrolej već dulje vrijeme pokušava privući nove djelatnike uz razne bonuse kako bi riješili problem nedostatka kvalificirane radne snage, a to se ponajprije odnosi na vozače autobusa. Jedna od mjera je i plaćeni smještaj za radnike, a upravo to je bila tema jednog od novijih vijećničkih pitanja Josipa Kukuljana.

“Koliko vozača autobusa je zaposleno u Autotroleju kojima se podmiruju troškovi smještaja? Tko snosi troškove smještaja i koliko oni iznose?”, pitao je vijećnik Kukuljan.

Uskoro je stigao odgovor gradonačelnika Vojka Obersnela u kojem se otkriva da ova mjera ipak nije uspjela polučiti značajniji rezultat u privlačenju novih djelatnika.

“Od početka 2019. godine do 31. listopada troškovi smještaja podmirivani su za dvojicu vozača i to za jednoga tri mjeseca, točnije u razdoblju od 2. travnja do 2. srpnja ove godine, a za jednog radnika deset dana. U studenom ove godine trošak se podmiruje novom vozaču koji je tek počeo koristiti tu mogućnost, zbog čega nije moguće dostaviti podatke o troškovima, niti načinu podmirenja, s obzirom na izmijenjene porezne propise koji omogućuju izravno terećenje troškova Društva.

Troškove smještaja snosi Komunalno društvo Autotrolej kroz uvećanje plaće, u visini troškova dobavljača, uvećano za prateće poreze i doprinose, sukladno poreznim propisima koji su vrijedili u to vrijeme. Ti troškovi su iznosili 4.698,54 kn za dvojicu radnika, a prema ispostavljenim računima Hotela, dok su uvećano za poreze i doprinose troškovi iznosili 9.817,43 kn. Troškovi za trećeg vozača prema predračunu iznose 2.135,70 kn i sukladno novim poreznim propisima mogu se evidentirati izravno kao troškovi KD Autotroleja, a ne kao primitak u naravi radnika”, navodi se u odgovoru.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram