Povežite se s nama

Crna kronika

Ove godine u PGŽ kažnjeno 3.000 vozača jer su parkirali na mjesto za osobe s invaliditetom

Objavljeno

na

Boris SkeledžićVoditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa PU PGŽ-a Boris Skeledžić kazao je kako je ove godine gotovo 2300 poduzetih mjera za nepropisno parkiranje na mjestima označenim za osobe s invaliditetom. Isto tako, u gotovo 700 slučajeva određena je mjera premještanja tzv. „pauk“. Dakle sve skupa, gotovo 3000 poduzetih mjera za ovaj problem poduzeto je ove godine.  Ukupno je za cijelu Županiju izdano gotovo 4273 znaka pristupačnosti što je prilično velik broj, ali nažalost često zlouporabljen. Znak pristupačnosti prvenstveno je namijenjen osobama s invaliditetom i to u trenutku dok se prevoze svojim vozilima, sve drugo je zlouporaba.

Danas je provedena akcija u užem centru grada od strane policije i prometnog redarstva, kojoj su se priključili i članovi spomenutih udruga, kao i predstavnici Pravobranitelja. “Nismo pronašli zlouporabe, a s našim aktivnostima ćemo pojačano nastaviti do petka te ćemo tada i objaviti ukupne rezultate poduzetih mjera za posljednje dane. Naglašavam da se aktivnost promatranja korištenja ovih parkirnih mjesta promatra cijele godine, a ovih dana pojačano povodom Međunarodnog dana“, dodao je Skeledžić.

U ime Grada Rijeke, Jadran Mandekić je naglasio važnost akcije, a to je „poručiti građanima koliku štetu rade osobama s invaliditetom, a time i cijeloj zajednici time što olako shvaćaju označena mjesta. Grad Rijeka ulaže napore da bi povećao mobilnost osoba s invaliditetom, a upravo je ova problematika prepoznata od strane tematske grupe za problematiku osoba s invaliditetom u sklopu projekta „Rijeka -zdravi grad“, kao jedan od prioriteta.

“Osvrnuo bih se na prethodnu raspravu o brojevima i dodao da ako samo jedna osoba zauzme mjesto osobi s invaliditetom koja će zbog toga imati problem, mislim da je i  taj jedan broj – prevelik. Neke zlouporabe se teže utvrđuju jer automobil osobe s invaliditetom možda koristi član obitelji, no zaista je važno da građani shvate da to ne znači besplatno parkiranje nego osobi koja već ima poteškoće, nanose dodatnu štetu“, naglasio je Mandekić te je izložio planirane aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram