Povežite se s nama

Društvo za športsku rekreaciju “Marinovi prijatelji”, koji svoj naziv nose ponosno, baš kao i sportska dvorana, u sjećanje na prvog poginulog Opatijca u Domovinskog ratu, inače košarkaša, Marina Cvetkovića, najzaslužniji su što Opatija i na samom početku ljeta ove godine ponovno ugošćuju trenutno najbolje hrvatske košarkaše.

Hrvatska košarkaška reprezentacija boravi već nekoliko dana u Opatiji, baš kao i bosansko-hercegovačka, a na rasporedu imaju dvije prijateljske utakmice. Prva utakmica igra se u utorak i to je trening-utakmica koja je zatvorena za javnost, ali će zato svi ljubitelji košarke moći uživati u spektaklu uz NBA zvijezde kao što su Dario Šarić i Bojan Bogdanović ovog petka, 22. lipnja, s početkom u 20 sati.

Na konferenciji za medije koja se održala u hotelu Royal izbornici su najavili svoj ovotjedni susret.

“Jako smo zadovoljni smještajem, uvjetima i ljepotom u kojom imamo priliku uživati. Naravno, taj sportski program je takav da moramo svi biti koncentrirani, ne smijemo se prepustiti čarima i radostima ljeta. Mi imamo problema s odazivom igrača za svoje nadolazeće službene utakmice s Francuskoj i Belgijom, ali o tome ću pričati nekom drugom prilikom. Činjenica je da su igrači prebukirani s prevelikom brojem obveza i ogromnim brojem utakmica. Čak se donekle i gubi taj kult reprezentacije zbog loših odnosa između najbitnijih službenih košarkaških institucija. Moram ipak reći da svaka utakmica je bolja nego najjači trening. Nijedan trening ne može zamijeniti utakmicu. Baš kako bismo što spremniji ušli u spomenute službene kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo su nam bitni ovi susreti s Hrvatskom u Opatiji”, istaknuo je izbornik Bosne i Hercegovine, Duško Vujošević.

hrb2

Novinarima se nakon toga obratio i hrvatski izbornik. “Mi nismo ovdje prvi put, isto tako čuli ste da nismo ni zadnji. Suradnja s Opatija je dugoročna i zato smo odabrali ovo kao jednu od baza hrvatske košarkaške reprezentacije. Imamo sve potrebne uvjete za kvalitetne pripreme. Hvala Duletu, hvala Košarkaškom savezu BiH što su se odazvali našem pozivu da odigramo dvije prijateljske utakmice, koje su potrebne za ono što nas čeka u službenim utakmicama. Mi smo počeli 11. lipnja, kao što već otprilike znate, pripremu s većim brojem igrača, mislim da svi rade na granicama svojih mogućnosti, s obzirom na ono što su prošli kroz sezonu i dalje su maksimalno koncentrirani i stvarno ne mogu reći niti jednu zamjerku na ovu grupu igrača koja je participirala do sada.

Večeras će nam se pridružiti NBA igrači koji imaju dozvolu NBA-a za treniranje od sutra. Prema tome to su nekako ovako blic planovi koje imamo. Nadam se da ćemo tih 7-8 dana koliko imamo do utakmice maksimalno iskoristiti da je dočekamo spremni, da napravimo sve ono što smo u mogućnosti napraviti u tom periodu. Kao što znate nismo u nekoj bajnoj poziciji rezultatski, imamo 1-3, svi bodovi se prenose u drugi krug. Međutim, dok god imamo teoretske šanse, dok god postoji minimalna šansa da okrenemo situaciju u našu korist, mi moramo za to raditi, živjeti i vjerovati i tražiti tu našu šansu. To su nekakve naše želje koje ćemo pokušati ostvariti kroz rezultat u sljedeće dvije utakmice”, rekao je Dražen Anzulović i potvrdio kako u Opatiji u utorak navečer stižu Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac.

“Ulaznice za utakmicu koja se igra ovog petka u prodaji su po 50 kuna na svim prodajnim mjestima Eventima, na Petrol benzinskim postajama i u restoranu bianco&nero koji se nalazi u opatijskoj dvorani “Marino Cvetković”. Pozivam sve ljubitelje košarke da u petak dođu u dvoranu i podrže reprezentativce”, istaknuo je Robert Jurković iz DZŠR “Marinovi prijatelji” na kraju konferencije za medije na kojoj su još sudjelovali predstavnici Turističke zajednica Kvarner i Sportskog saveza Grada Opatije, a oni nisu skrivali svoje zadovoljstvo ponovnim dolaskom hrvatske reprezentacije.