Povežite se s nama

Sport

Ovog tjedna se održava Festival sporta osoba s invaliditetom

Objavljeno

na


Od 21. do 25. siječnja u nizu riječkih sportskih objekata održat će se Festival sporta osoba s invaliditetom na kojem će se demonstrirati različite sportske aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju. Radi se o jednoj od aktivnosti projekta “IRIS – Sport kao mehanizam rane integracije i rehabilitacije”, čiji je cilj dugoročno poboljšati integraciju djece s teškoćama u razvoju te unaprijediti kvalitetu njihovih života, ali i života njihovih obitelji i lokalne zajednice u kojoj žive.

Festival sporta osoba s invaliditetom najavili su Samir Barać, predsjednik Riječkog sportskog saveza, vodećeg partnera projekta IRIS, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu lgor Načinović te stručni suradnici na projektu, Luka Dobrović iz Riječkog sportskog saveza, prof. fizičke kulture i kineziterapeut Jasna Lulić Drenjak i Hrvoje Vlahović, djelatnik Medicinskog fakulteta, član Hrvatskog paraolimpijskog odobora i sportskog Saveza osoba s invaliditetom te predsjednik Plivačkog kluba “Forca”.

Festival, koji se održava u Centru Zamet, OŠ Gornji Vežica, Bazenima Kantrida te jahalištu “Draška dolina”, obuhvatit će niz aktivnosti namijenjenih kako djeci s invaliditetom i njihovim roditeljima, tako i odgajateljima i nastavnicima djece s teškoćama u razvoju. Tijekom pet festivalskih dana svi zainteresirani će imati priliku pogledati prikaz treninga stolnog tenisa, atletike, plivanja, boćanja i jahanja osoba s invaliditetom, kao i boćanja i tenisa u kolicima, uz mogućnost prisustvovanje teorijskim radionicama.

“Festival je prilika da se i šira društvena zajednica upozna sa sportom osoba s invaliditetom, a posebice odgajatelji i učitelji, koji će imati priliku naučiti kako sport ili elemente sporta koristiti tijekom odgojnog ili obrazovnog procesa,” kazala je prof. Jasna Lulić Drenjak.

Pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu lgor Načinović istaknuo je važnost projekta IRIS, koji sport prepoznaje kao jedan od najboljih načina socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju, a odgajateljima i nastavnicima pruža mogućnost upoznavanja s posebnostima rada s djecom s invaliditetom. Ujedno je uputio poziv roditeljima da s djecom posjete festival te se upoznaju s mogućnostima i dobrobitima sporta za osobe s invaliditetom.

Projekt “IRIS – Sport kao mehanizam rane integracije i rehabilitacije” za cilj ima dugoročno poboljšati integraciju djece s teškoćama u razvoju u ranim fazama života – od treće godine do kraja četvrtog razreda, što je ujedno pravo vrijeme za integraciju korištenjem sportskih aktivnosti te time poboljšati kvalitetu njihovih života, ali i života njihovih obitelji i lokalne zajednice u kojoj žive.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram