Povežite se s nama

Fiuman Plus

Palac dolje: Gradsko vijeće i Energo

Objavljeno

na
Portal Fiuman.hr svakog ponedjeljka odabrat će kroz rubriku Priča tjedna najnegativniju vijest u tjednu iza nas i dodijeliti joj palac dolje.

Sapunica zvana Energo nastavlja se i dalje nakon 15. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke. Prve informacije koje su stigle s adrese Korzo 16 donijele su dobre vijesti: uveden je moratorij na 35-postotno povećanje cijena do kraja ove godine koje je uvedeno u prosincu 2014. godine.

No, nije bilo potrebno dugo vremena da se ispostavi zapravo kako građani ipak neće biti pošteđeni visokih cijena grijanja, a radi se o približno deset tisuća kućanstava u Rijeci. Svi oni razliku u cijenu morat će ipak platiti na rate tijekom ljetnih mjeseci, pa će im tako nemali računi Energa stizati i u razdoblju kad će vani biti temperatura 30 stupnjeva.

U ime građana za povratak starih cijena i liberalizaciju uvjeta za isključenje iz sustava centralnog grijanja bori se udruge Protiv skupog Energa koje je vrlo oštro reagirala putem svoje Facebook stranice.

“Gradsko vijeće/Energo: “Smanjujemo” cijenu grijanja na način da vam smanjimo račun za veljaču, ali onu razliku ćete nam platiti po ljeti. Energo je nezakonito povisio cijene za 35% i ovo nije spuštanje cijena već mazanje očiju. SDP-ovi vijećnici na gradskom vijeću su donijeli ovu odluku. Sljedeće: “Boja računa vam neće biti crna već u boji, to će vam pomoći da preživite”.

Ova nam “odluka” nimalo ne pomaže, umjesto 1600kn račun će biti 1200kn, a onih 400kn će dodati na računu po ljeti. Plaćamo istu preveliku cijenu tri puta veću od ostalih gradova. Nije problem ni raspodjela, jer ako jedan neboder ima 100 stanova a dobije ukupan račun mjesečno od 150.000kn, nikakvom raspodjelom se ne može dobiti da plaćamo razumnu cijenu od recimo 600kn, već se dobiva 1500kn po stanu. OVO NE VALJA!”, poručuju iz udruge Protiv skupog Energa.

Zbog toga je ova vijest zaslužila palac dolje u tjednu 23.02. – 01.03.2015.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže