Povežite se s nama


HNS-ov gradski vijećnik Sandro Vizler na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke iznio je svoja saznanja kako je kultno riječko mjesto, Palach, ponovno ostalo bez zakupca.

“Doznao sam da je dosadašnji zakupac ugostiteljske djelatnosti izašao iz prostora. Zna li se razloga takvog postupka i kakvi su daljnji planovi vezani uz Palach”, upitao je Vizler riječkog gradonačelnika.

“Palach je, rekao bih, vječna tema. S jedne strane to je kultno mjesto, a s druge strane očito ukleto mjesto. Zbog drukčijeg načina života lokacija Palacha predstavlja problem. Kakve god se mjere poduzimale za zaštitu od buke s obzirom na to da se radi o klubu smještenom u zgradi iz 19. stoljeća vrlo je teško postići potpunu zaštitu. U posljednjih godinu i pol dana bila je relativno mirna situacija i nadao sam se da je taj problem riješen, odnosno da primjedbi stanovnika više nema. No, pred neko vrijeme taj se problem ipak ponovno otvorio i aktualizirao.”

“Na poziv stanara na lice mjesta izašla je sanitarna inspekcija koja je utvrdila prekoračenje buke te smo na nakon toga na neki način dogovorili da se po rješenju inspekcije Palach formalno ne zatvara, ali da organizatori programa vode računa da se više ne održavaju koncerti  radi kojih bi stizali i daljnji prigovori. Zbog toga se smanjio broj ljudi koji posjećuju Palach, a to je rezultiralo i problemom rada ugostiteljskog dijela koji je radio neovisno od programskog dijela.”

“Vjerujem da ćemo do ljeta uspjeti pronaći rješenje za sve i da će se u Palachu nastaviti održavati koncerti, ali i da će ugostiteljski dio ponovno funkcionirati. Bilo s postojećim ili nekim drugim zakupcem”, odgovorio je Obersnel.