Povežite se s nama

Vijesti

“Pauk” uvodio red u parkiranje u KBC-u Rijeka, brojna vozila su smetala hitnoj pomoći

Objavljeno

na

Foto: Robert N.Iz gradske tvrtke Rijeka plus javljaju kako u svrhu omogućavanja protočnosti prometa na području Grada Rijeke, kao i i svrhu spriječavanja nepropisno parkiranih vozila raspolažu s tri specijalna vozila “pauk”. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko ovlaštena osoba Prometnog redarstva ili policijski službenik MUP-a, utvrde prekršaj, specijalno vozilo “pauk” izlazi na lokaciju utvrdenog prekršaja te vrši premještanje nepropisno zaustavljenog ili parkiranog vozila.

Tako je dana 22.travnja 2022.g., specijalno vozilo “pauk” u krugu lokaliteta KBC Rijeka pristupilo premještanju nepropisno zaustavljenih vozila, koja su onemogućavala normalan tijek prometa ne samo osobnim vozilima već i interventnim ili sanitetskim vozilima te vozilima koji prevoze najranjivije skupine, odnosno pacijente kojima je neodgodivo potrebna liječnička skrb.

Do navedenog datuma, izdana su 334 naloga za premještanje, od čega je izvršeno 123 premještaja te 75 pokušaja premještanja vozila. Pokušaj premještanja odnosi se na činjenicu da je specijalno vozilo “pauk” došlo na lokaciju prekršaja, ali zbog tehničkih uvjeta nije moglo izvršiti premještanje (veličina vozila, način parkiranja vozila, blizina prepreke i slično). Zaključno, već sama izdana naredba o premještanju vozila smatra se pokušajem premještanja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže