Povežite se s namaNogometaši Rijeke Ivan Vargić, Ivan Tomečak, Marin Leovac i Anas Sharbini dobili su poziv izbornika Nike Kovača za utakmice reprezentacije Hrvatske protiv Gibraltara i Italije. Još jedno je to priznaje za HNK Rijeka koja iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj su se igrama u klubu u nacionalnim reprezentacijama nametnuli mnogi igrači.

“Naravno da je velika čast igrati za reprezentaciju. Sezona je bila duga i naporna, ali kad je dres Hrvatske u pitanju motiva ne nedostaje.  Slijedi nam važna kvalifikacijska utakmica s Italijom koju jedva čekam. Drago mi je i zbog ostalih dečki iz kluba jer je to novi dokaz da je Rijeka odlično odradila ovu sezonu”, rekao je Anas Sharbini, a zadovoljstvo reprezentativnim pozivom iskazao je i Ivan Vargić.

“Za mene je ovo posebno priznanje. Imao sam početkom proljetnog dijela problema s ozljedom, ali i ovo mi je saznanje da sam dobro radio nakon povratka. Jako se radujem ponovnom dolasku u reprezentaciju”, dodao je vratar Rijeke.

Riječka četvorka izborniku će se odazvati 3. lipnja 2015. godine kada je zakazano okupljanje u Zagrebu, a prva obveza ih očekuje 7. lipnja kada je zakazana pripremna utakmica protiv Gibraltara u Varaždinu (18 sati). Utakmica 6. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj na rasporedu je u Splitu 12. lipnja u 20.45 sati.

Marko Vešović, polivalentni bočni ofenzivac Rijeke, dobio je poziv izbornika crnogorske reprezentacije za oglede protiv Danske i Švedske tijekom reprezentativne akcije u lipnju.

Pripremna utakmica protiv Danske zakazana je za 8. lipnja, dok je ogled kvalifikacija za EURO 2016. na gostovanju kod Švedske zakazan za 14. lipnja. Nakon pet kola u skupini G reprezentacija Crne Gore nalazi se na četvrtom mjestu s pet osvojenih bodova.

HNK Rijeka