Povežite se s nama

Mozaik

Peto godišnje doba završilo velikom povorkom

Objavljeno

na


Nakon ovogodišnjeg relativno kraćeg karnevalskog perioda i intenzivnih mjesec dana maškaranja, plesanja i pjevanja, sportskih aktivnosti, koncerata, gastronomskih užitaka, najslađe dječje povorke, cijelog niza humanitarnih događanja… Rijeka je doživjela i spektakularnu završnicu Riječkog karnevala 2015. – Međunarodnu karnevalsku povorku.

Nepreglednoj povorci od 112 grupa i s oko 10.000 sudionika trebalo je više od 8 sati da prođe cijelom rutom i pokaže se rekordnom broju Riječana i gostiju koji su iskoristili sunčanu nedjelju i spustili se na Korzo doživjeti ovo jedinstveno okupljanje najnevjerojatnijih likova i alegorija iz svakodnevnog života. Moglo se vidjeti zumba-sumo boraca, veselih vrtnih patuljaka, pilića, limuna, kaktusa i rajskih ptica, ovaca, bombona, afričkih plemena i još bezbroj ostalih kreativnih i s ljubavlju izrađenih maski, te čak 80 alegorijskih kola. Na začelju povorke sve je tjerala naprijed jedna od uvijek najatraktivnijih grupa i čuvara maškarane tradicije – Halubajski zvončari. Kad su i oni odzvonili svoj đir po Korzu, odzvonilo je i Pustu koji je u režiji grupe Pom-F-Ri spaljen u ceremoniji na moru.

Povorka je i ove godine imala brojne sudionike iz inozemstva – 10 je grupa došlo iz Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije, a po prvi je put sudjelovala i jedna grupa iz SAD-a –službeni orkestar američke ratne mornarice za područje Europe s glazbenicima-vojnicima stacioniranim u Napulju (Italija). Uz to, kao i svake godine, grupa studentske udruge AIESEC u svojim je redovima imala članove iz raznih europskih zemalja. Iz raznih dijelova Hrvatske, Međunarodnu je karnevalsku povorku pohodilo 12 grupa.

Osim Riječana i posjetitelja iz cijele Hrvatske koji su manje ili više organizirano došli vidjeti povorku, pratile su je i grupe turista iz Italije, Mađarske, Austrije, Slovenije… ali i iz dalekog Japana. Uz podršku tvrtke Multilink, Međunarodna karnevalska povorka se putem webcasta pratila i u cijelome svijetu, točnije u 68 zemalja, te je zabilježeno više od 17.000 pregleda streama. Od ove se godine povorku moglo gledati i preko YouTube kanala Riječkog karnevala, a bilo je oko 2.500 pregleda prijenosa. Za sve koji su propustili doći na Korzo ili gledati povorku online, snimku je moguće pogledati na stranici www.rijecki-karneval.hr, a propušteno će se moći nadoknaditi i putem reportaže koja će se emitirati u utorak 17. veljače u 21 sat na HTV2.

Maškare su ključ Grada vratile gradonačelniku Rijeke, maske su skinute, ali samo privremeno, do sljedećeg petog godišnjeg doba.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže