Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ ove godine ulaže 17 milijuna kuna u škole

Objavljeno

na
Na današnjem susretu s novinarima, župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin govorili su o nastupu TZ Kvarnera na velikom turističkom sajmu u Stuttgartu, početku novog polugodišta u školama i drugim temama.

Župan se na početku svog izlaganja osvrnuo na predstavljanje Kvarnera na turističkom sajmu u Stuttgartu koji organizira najveći europski auto klub ADAC. Svake godine, rekao je župan, jedna europska regija na sajmu je regija partner, a ove godine ta čast i zadovoljstvo pripali su Kvarneru. Otočke turističke zajednice pripremile su bogat program, a najveći odjek izazvali su rapski samostreličari koji su nastupili na otvorenju sajma.

“Nakon ovog sajma slijede promocije na sajmovima u Munchenu i Berlinu, čime će se Kvarner temeljito predstaviti u Njemačkoj”, zaključio je župan izrazivši nadu da će ove godine bolje vrijeme doprinijeti uspješnijoj turističkoj sezoni.

Na temu investicija u osnovne i srednje škole, Komadina je rekao da će se ove godine nastaviti ulaganja s prošlogodišnjih 14 na 17 milijuna kuna u 2015. godini. “Ove godine počinje gradnja nove škole u Općini Baška i niz dogradnji i rekonstrukcija, a dobar dio objekata energetski sređujemo kroz povlačenje sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost”, rekao je župan.
Pročelnica Edita Stilin izvijestila je da je UO za odgoj i obrazovanje tijekom 2014. godine proveo 31 postupak bagatelne i 9 postupaka javne nabave za radove na 52. objekta. U 2015. godini planirana su sljedeća kapitalna ulaganja u objekte školstva:

Osnovne škole
3.000.000 kuna – sufinanciranje rekonstrukcije PŠ Baška – OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk s dogradnjom školske sportske dvorane,
2.300.000 kuna – radovi na dogradnji i rekonstrukciji Osnovne škole “Milan Brozović” Kastav,
200.000 kuna – sufinanciranje izvođenja radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Područne škole Malinska-Dubašnica,
268.246 kuna – početak radova na projektu rekonstrukcije kotlovnice za grijanje drvnom biomasom – PŠ Nikola Tesla Moravice,
400.000 kuna za opremanje osnovnih škola,
200.000 kuna – sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za izgradnju nove školske zgrade OŠ Sveti Matej Viškovo.

Srednje škole
1.500.000 kuna – nastavak rekonstrukcije zgrade Strojarsko-brodograđevne škole u Rijeci,
900.000 kuna – radovi na rekonstrukciji zgrade Prometne škole i Škole za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci,
1.200.000 kuna – opremanje srednjih škola,
200.000 kuna – izmjena projektne dokumentacije zgrade Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram