Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ predstavila radnu skupinu za zaštitu životinja

Objavljeno

na


Povodom svjetskog dana zaštite životinja u Prirodoslovnom muzeju Rijeka zamjenik župana Petar Mamula, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar te Diana Primožić iz Udruge za zaštitu životinja predstavili su Koordinacijsku radnu skupinu za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije. Ambasadori KRASA su Mario Lipovšek Battifiaca i njegov pas Dušan. U sklopu predstavljanja održano je i druženje s predstavnicima udruga za zaštitu životinja i četveronožnim ljubimcima.

KRAS PGŽ okuplja svih koji se aktivno bave zaštitom životinja bez obzira radi li se o institucijama, udrugama ili pojedincima. Brine o primjeni Zakona o zaštiti životinja i drugih propisa kroz razvoj dobre prakse i povećanje svijesti javnosti o potrebi zaštite i odgovornog posjedovanja životinja. Načelo kojim se rukovodi je zdravlje i dobrobit životinja.

“Koordinacijsku radnu skupinu za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije osnovali smo kako bi se na jedan sustavan način pristupilo problemu ne brige oko životinja i onih koje su napuštene. Nastojali smo uključiti sve gradove i općine i njihovih komunalnih društava i svih ostalih koje se bave tom problematikom i koju mogu na adekvatan način odgovoriti i pronaći rješenja za zaštitu životinja. Danas je Dan zaštite životinja, okupili smo se kako bi predstavili Koordinacijsku radnu skupinu i životinje zbog kojih sve to i radimo”, rekao je zamjenik župana Petar Mamula koji je ujedno i predsjednik KRASA.

Pročelnica Melita Raukar zahvalila je svim članovima radne skupine na njihovom doprinosu kao i Prirodoslovno-grafičkoj školi na izradi vizuala i popratnih video materijala.  U ime Udruga za zaštitu životinja, njihovom radu, problemima s kojima se susreću te prijedlozima za poboljšanje dobrobiti životinja govorila je Diana Primožić iz Udruge prijatelja životinja Vis Vitalis. Pozvala je javnost na udomljavanje ljubimaca.

Članovi KRAS-a su predstavnici Županije i jedinica lokalne samouprave, komunalni redari, skloništa i nevladinih organizacija za zaštitu životinja, policijske uprave Primorsko-goranske i veterinarskog inspektora. Osoba za dobrobit životinja u Primorsko-goranskoj županiji je Jadranka Horvat, veliki zaljubljenik i entuzijast po pitanju životinja. Raznoliko članstvo KRAS-a PGŽ omogućava da se problematika zaštite životinja sagleda iz raznih kuteva i da se za konkretan problem pronađe adekvatno rješenje. Svaki od članova imaju svoju ulogu u procesu zaštite životinja.

Glavni propis kojim se uređuje zaštita životinja je Zakon o zaštiti životinja. Sukladno navedenom Zakonu, svaka jedinica lokalne samouprave je donijela pravilnike ili druge opće akte kojima je propisala način držanja kućnih ljubimaca i postupanja s divljim i napuštenim životinjama na svom području. Kontrolu provedbe općih akata vrše komunalni redari.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram