Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ u Rijeci želi izgraditi gimnazijski centar, već se zna i na kojoj lokaciji

Objavljeno

na
Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Primorsko – goranske županije u dva navrata spomenuta je mogućnost izgradnje gimazijskog centra u Rijeci, a nešto više informacija o tom vrlo zanimljivom projektu otkrila je županijska pročelnica Edita Stilin.

“U Primorsko-goranskoj  županiji u gimnazijskim programima obrazuje se 30% srednjoškolaca. Preseljenjem Medicinske škole iz prostora Prve hrvatske sušačke gimnazije već su stvoreni puno bolji uvjeti za učenike navedene gimnazije koja nikada ranije u povijesti nije bila sama u prostoru koji je za nju građen 1896. godine.

Prva riječka hrvatska gimnazija i Gimnazija Andrije Mohorovičića dijele prostor u centru grada i bilo bi svakako dobro u budućnosti izgraditi ili preseliti jednu od njih u drugi prostor.

Za povećane kapacitete gimnazijskog obrazovanja Županija će početi pripremati aktivnosti vezane za eventualnu izgradnju novog gimnazijskog prostora.

Generalnim urbanističkim planom Grada Rijeke planirana je „markica“ za gimnazijski centar na području zapadnog djela grada na Krnjevu između Hegeduševićeve ulice i Nove ceste.

U svrhu daljnjeg postupanja potrebno je, u suradnji i dogovoru s Gradom Rijekom utvrditi i definirati imovinsko pravne odnose kao i eventualni otkup zemljišta.

Kada dobijemo uvide u prostorno –plansku dokumentaciju, utvrdit ćemo daljnje korake ka mogućoj realizaciji ovog projekta”, otkrili su za Fiuman iz županije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram