Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ želi smanjiti planiranu dotaciju KBC-u Rijeka i radnicima 3. maja pomoći sa 600.000 kuna

Objavljeno

na


U Konferencijskoj dvorani „Transadrija“ održana je 20. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije s opsežnim dnevnim redom s 41 točkom. Zbog tehničkih problema današnja sjednicu nismo mogli prenositi uživo putem livestreama i biti će objavljena naknadno na web stranici PGŽ.

U prvom dijelu Sjednice vijećnici su raspravljali o setu financijskih dokumenata koji obuhvaćaju prošlogodišnji te rebalans ovogodišnjeg proračuna.

Uoči Sjednice župan Komadina rekao je: „konačno mogu ocijeniti da je proračun solidan i solidaran. Namirili smo sve naše obveze sukladno zakonu a uspijevamo pomoći i drugima, prvenstveno su u porastu ulaganja u Gorski kotar a također pomažemo i 3. maju i projektu EPK”.

Na pitanje novinara zašto Županija iz svog proračuna pomaže državnoj bolnici župan je rekao da će se još duži niz godina graditi nova bolnica.”Ovo je pomoć našim pacijentima tako da svake godine odredimo određeni dio sredstava usmjerimo u uređenje nekih od odjela na starim lokalitetima KBC Rijeke i Sušaka. Amandmanom ćemo ipak smanjiti planirano ulaganje za pola, a drugu polovinu KBC-u predložit ćemo u drugom rebalansu kako bi ovoj na žalost lošoj situaciji dok čekaju državno rješenje pomogli obiteljima radnika 3. maja sa 600 tisuća kuna”, rekao je Komadina.

Prema dogovoru na klubovima vijećnika zbog opsežnog dnevnog reda današnja Sjednica nije započela aktualnim satom.

Na Skupštini je usovjen rebalans Proračuna Primorsko-goranske županije kojeg je predstavio resorni pročelnik Krešimir Parat. Rekao je da se ovom Odlukom o rasporedu rezultata neutrošena namjenska sredstva raspoređuju sukladno zakonskim namjenama, odnosno ugovornim obvezama, dok se za 10,0 milijuna kuna viška, koji nema unaprijed utvrđenu namjenu predlaže raspodjela na 11 stavki. Najviše, po dva milijuna kuna za sufinanciranje ravnomjernog razvitka i izgradnju pretovarne stanice u Sović Lazu, zatim 1,87 milijuna kuna za dodatno jačanje Fonda za Gorski kotar, 1,25 milijuna kuna usmjerit će se za pomoć KBC-u Rijeka, a 1,2 milijuna kuna za sufinanciranje Rijeka 2020. S 250.000 kuna pomoći će se i u saniranju štete od požara u Psihijatrijskoj bolnici Lopača. Ukupno gledajući, predloženim rebalansom, najviše će sredstava dobiti obrazovanje, zdravstvo te kultura.

Vijećnike je danas na Sjednici dočekala boca ekstra djevičanskog creskog maslinovog ulja iz kolekcijskog nasada autohtonih sorata maslina Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ, berba 2018.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram