Povežite se s nama

Vijesti

Picula: Od ulaska u Europsku uniju Rijeka je napokon ponovno prodisala

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL


Zastupnik u Europskom parlamentu iz redova SDP-a, Tonino Picula, ovih je dana na svojoj Facebook stranici organizirao jedan oblik nagradnog natječaja kroz objavu fotografija većeg broja hrvatskih gradova, a među njima se našla i jedna fotografija pogleda na Rijeku s Trsatske gradine.

Fotografija je to koju u svojem mobitelu ima gotovo svaka osoba koja je ikad zakoračila na mnogima omiljenu Gradinu, no ono što je posebno privuklo pažnju je opis uz fotografiju.

“Fotografija je snimljena s jednog od najpoznatijih kulturnih lokaliteta u Rijeci, koji je nedavno renoviran u sklopu programa Europske unije. Trsatska gradina samo je jedna u nizu lokacija u gradu koje su dobile novo ruho ili drugu priliku. Od ulaska u Europsku uniju, Rijeka je napokon ponovno prodisala, obogatila se mnogobrojnim kulturnim sadržajima koji neprestano rastu i oduševljavaju te zadržala svoje mlade i pozvala nove”, poručio je Picula, iako brojke pokazuju prilično drukčiji trend kad je u pitanju broj stanovnika. Naime, od 2011. godine prema procjeni Državnog zavoda za statistiku Rijeka je izgubila 10-ak tisuća stanovnika.

“Uz sva ta događanja kao šlag na kraju dolazi i sama lokacija grada Rijeke koja uz ovakve prizore čovjeka ostavi bez daha, svaki put. Rijeka je oduvijek bila grad kulture, ali sada to ima priliku pokazati i onima koji nisu bili upoznati s njom”, zaključio je Picula na svojoj Facebook stranici.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram