Povežite se s nama

Crna kronika

Pijani 17-godišnjak autom bježao policiji po Rijeci i onda se zabio u dva parkirana vozila i zid

Objavljeno

naRiječka policija je od događaja zabilježenih u prometu izdvojila događaj od 18. svibnja u Rijeci u kojem je sudjelovao 17-godišnji hrvatski državljanin. Policijski službenici zamijetili su navedenoga oko 2.45 sati u Trpimirovoj ulici, gdje je upravljajući osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.

Unatoč zvučnim i svjetlosnim znakovima policijskih službenika, nastavio se kretati nedozvoljenom brzinom u smjeru ulice Riva zatim preko ulica Ivana Zajca, Fiumare sve do ulice Žrtava fašizma, gdje je redom prolazio kroz upaljena crvena svjetla na semaforima. Prilikom bijega  nepropisno je pretjecao druga vozila tzv. slalom vožnjom, a u ulici Žrtava fašizma se kretao se i zabranjenim smjerom. Kretanje je nastavio u smjeru  Belvedera, odnosno Kozale, gdje je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom i udario u dva parkirana osobna vozila te u zid.

Utvrđeno je kako je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,01 g/kg, bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije i prometnom dozvolom kojoj je istekao rok važenja.  Zbog izazivanja prometne nesreće, vožnje pod utjecajem alkohola i počinjenja drugih prometnih prekršaja, 17-godišnjak je procesuiran i sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram