Povežite se s nama

Crna kronika

Pijani muškarac u Matuljima se zabio u stup od struje koji se srušio

Objavljeno

na
Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano  224 prometnih prekršaja.

Od tog broja, 59 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 36 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 11 na vožnju pod utjecajem alkohola, zatim je pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela evidentirano, kao i četiri prekršaja  upravljanja tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom.
Osim navedenih, zabilježena su i dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava,  jedan prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme zabrane upravljanja te ostalih 106  prekršaja.

Najveća brzina od 200 km/h evidentirana je u petak,15. rujna u 11.43 sati na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko. Radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo, zadarskih registracijskih oznaka, kretalo na dionici ceste prema Zagrebu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa   potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između alkotestirana vozača, 11 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,66 promila evidentirana je u Matuljima, 40-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Naime, upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola, riječkih registracijskih oznaka, 40-godišnjak je jučer ujutro oko 4.10 sati izazvao prometnu nesreću na Kvarnerskoj cesti. Kako nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti, u jednom trenutku je izgubio nadzor nad vozilom i skrenuo u suprotni trak kolnika te vozilom udario u stup. Od jačine udarca stup elektronapona se srušio, a tada je naišao 29-godišnji vozač motocikla i zapeo za žice sa stupa i s vozilom pao na kolnik.
U nesreći je oboje vozača lakše ozlijeđeno, dok je 25-godišnji putnik na motociklu zadobio teže tjelesne ozljede.

Provjerom je utvrđeno kako je 40-godišnji vozač upravljao vozilom i s isteklom vozačkom dozvolom. Zbog izazivanja prometne nesreće pri utjecaju alkohola i drugih prekršaja, 40-godišnjak je sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama pa mu je optužnim prijedlogom predložena novčana kazna od 1480 eura i izricanje zaštitne mjere oduzimanje vozačke dozvole na rok od šest mjeseci.

Inače, uz navedenu prometnu nesreću, tijekom vikenda je evidentirano još 29 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.

U cilju smanjenja mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, pozivamo vozače i ovim putem na maksimalnu odgovornost te poštivanje svih prometnih propisa.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram