Povežite se s nama

Crna kronika

Pijani vozač bez dozvole s 2,5 promila bježao policiji od Pehlina do Podmurvica

Objavljeno

naNa prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodilo se 30 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene. Osim prometnih nesreća, policijski službenici su u nadzoru prometa evidentirali i počinjenje prekršaja.

Izdvajamo vozača osobnog vozila koji se u subotu, 13. srpnja, nije zaustavio na znakove koje su mu davali policijski službenici. Riječ je o 47-godišnjem hrvatskom državljaninu, kojega su policijski službenici pokušali zaustaviti oko 1.30 sati na području Pehlina, no, on je nastavio vožnju unatoč zvučnim i svjetlosnim znakovima te su ga policijski službenici zaustavili u ulici Emilija Randića na Podmurvicama. Prilikom provjere utvrđeno je da je spomenuti 47-godišnjak vozilom marke Volvo, riječkih registarskih oznaka, upravljao s koncentracijom od 2,48 g/kg i bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.

Istoga dana, oko 4.10 sati policija je zatekla i alkoholiziranog 22-godišnjeg vozača u Zametskoj ulici u Rijeci. Upravljao je osobnim vozilom marke Renault, riječkih registarskih oznaka  pod utjecajem alkohola od 2,09 g/kg.

Jučer je pak na području Kastva oko 1.20 sati  zaustavljeno osobno vozilo, marke Opel, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao  43-godišnji hrvatski državljanin, pri koncentraciji alkohola od 1,72 g/kg. Utvrđeno je da je alkoholiziran vozilom upravljao i u vrijeme važeće mu zabrane upravljanja vozilom B kategorijom. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.
Sinoć je i u Crikvenici priveden alkoholizirani vozač kojega je policija zaustavila u Jadranovu oko 23.50 sati. Vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka, 24-godišnjak je upravljao s koncentracijom od 1,91 g/kg.

U Krku je jučer oko 20.30 sati alkoholizirani vozač motocikla izazvao prometnu nesreću. Upravljajući mopedom marke Gillera, pod utjecajem alkohola od 1,57 g/kg, 41-godišnjak je u zavoju izgubio nadzor nad mopedom, pao na kolnik te udario u osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Tom prilikom 41-godišnjak je zadobio lakše ozljede, a zbog počinjenih prekršaja, sankcioniran je kao i drugi prekršitelji u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako bi se smanjio broj nesreća i ozlijeđenih osoba, te općenito većeg stupnja sigurnosti u prometu, pozivamo i ovom prilikom sve vozače na oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram